Έικο Ισιόκα: Η γυναίκα που έντυσε τον Δράκουλα του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Έικο Ισιόκα: Η γυναίκα που έντυσε τον Δράκουλα του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ποια ήταν η Γιαπωνέζα πίσω από τα κοστούμια της θρυλικής ταινίας Drakula, του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Βραβεύτηκε με Όσκαρ (και μεταξύ άλλων) σχεδίασε στολές για αθλητές που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Στην Έικο Ισιόκα, τη βραβευμένη με Όσκαρ σχεδιάστρια κοστουμιών κινηματογράφου είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google.

Η Ισιόκα, γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1938 στο Τόκιο. Ο πατέρας της ήταν γραφίστας, από τον οποίο κληρονόμησε την αγάπη της για το σχέδιο και η μητέρα της ασχολείτο με τα οικιακά.

Two costumes made for the 1992 film Bram Stoker's Dracula, by designer Eiko Ishioka, showing a dress worn by the characters Mina Murray/ Elizabeth played actress Winona Ryder and the red cape worn by Count Dracula played by actor Gary Oldman on display at the Hollywood Costume exhibition at the Victoria and Albert museum in London, Tuesday, Oct. 16, 2012. The show at the Victoria and Albert Museum showcases more than one hundred movie costumes from a century of film-making. The exhibition opens to the public on Oct. 20, 2012 and run till 27 Jan. 2013.(AP Photo/Alastair Grant) AP

 

Τα δύο εντυπωσιακά κοστούμια της ταινίας, όπως τα σχεδίασε η Έικο Ισιόκα, ένα εκείνο που φόρεσε η Γουανόνα Ράιντερ και η κόκκινη κάπα του κόμη Δράκουλα εκτέθηκαν το 2012 στο μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ του Λονδίνου. Το μουσείο περιλαμβάνει περισσότερα από εκατό κοστούμια διάσημων ταινιών του τελευταίου αιώνα.

Ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια, σχεδιάστρια κοστουμιών και σκηνικών, που τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ, για τα κοστούμια στην ταινία Drakula του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Το 2002 είχε σχεδιάσει τις στολές των εθνικών ομάδων της Ελβετίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας και της Ισπανίας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Salt Lake City και το 2008 ήταν υπεύθυνη για τον σχεδιασμό των κοστουμιών στην τελετή έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, στο Πεκίνο.

Έφυγε από τη ζωή στις 21 Ιανουαρίου του 2012.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα