Koenigsegg Regera. Σπάει τα …κοντέρ το υβριδικό των 1.800 ίππων

Koenigsegg Regera. Σπάει τα …κοντέρ το υβριδικό των 1.800 ίππων
DAVID L F SMITH

Ένα υπέροχο υπεραυτοκίνητο, από τη Σουηδία, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, προακαλώντας ... πανικό.

Η σουηδική εταιρία, κάθε άλλο παρά τυχαία επέλεξε το όνομα Regera, για το νέο δημιούργημά της. Στη σουηδική διάλεκτο Regera σημαίνει «βασιλεία» και, δίχως άλλο, ο στόχος της Koenigsegg είναι να δείξει πως το ολοκαίνουργιο supercar είναι ο βασιλιάς των δρόμων.

DAVID L F SMITH

 

Η καρδιά και η ψυχή του οχήματος είναι το λεγόμενο σύστημα Koenigsegg Direct Drive που συνδυάζει έναν twin-turbo κινητήρα V8 5.0-λίτρων με τρεις ηλεκτροκινητήρες για μια συνολική ιπποδύναμη που φτάνει τους 1.800 ίππους.

Ο βενζινοκινητήρας από μόνος του αποδίδει 1.100 ίππους και συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες. Τα δύο από τα ηλεκτρικά μοτέρ είναι τοποθετημένα σε κάθε έναν από τους πίσω τροχούς και η απόδοσή του είναι 260 Nm ο καθένας. Ο τρίτος ηλεκτροκινητήρας (300 Nm) είναι τοποθετημένος στο στρόφαλο.

DAVID L F SMITH

 

Η σουηδική φίρμα κάνει λόγο για το «πιο δυνατό και το πιο γρήγορο σε επιτάχυνση αυτοκίνητο παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ». Και οι αριθμοί δείχνουν μάλλον του λόγου το αληθές:  0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, η επιτάχυνση από τα 150 στα 250 χλμ./ώρα διαρκεί 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ από τα 0 στα 400 χλμ./ώρα το αυτοκίνητο επιταχύνει σε μόλις 20 δευτερόλεπτα!

DAVID L F SMITH

 

 Οι υγρόψυκτες μπαταρίες είναι 620 volt, χωρητικότητας 9,27 kWh, πιάνουν 67 λίτρα όγκο και ζυγίζουν 115 κιλά. Οι μπαταρίες μπορούν να κάνουν τους ηλεκτροκινητήρες να παράγουν στιγμιαία 500 kW (680) άλογα, και περισσότερα από 150 kW (204 άλογα) κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης, ενώ φορτίζουν κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος μέσω συστήματος ανάκτησης ενέργειας.

DAVID L F SMITH

 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, το Regera θα είναι χειροποίητο ενώ συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 80 κομμάτια, με την τιμή του καθενός να φτάνει το 1,5 εκάτ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα