Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο Κορινθίας

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο Κορινθίας
ΠΥΡΓΟΣ-Μεγάλη δασική πυρκαγιά στο δάσος της Στροφυλιάς (Κουνουπελάκι) στα όρια Ηλείας και Αχαΐας. 21/07/2015.(EUROKINISSI-Γιάννης Σπυρούνης/Ilialive.gr) Eurokinissi

Η φωτιά καίει καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατευθύνεται προς την Αρχαία Νεμέα, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, όπου διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία λόγω του καπνού

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε στις 15.50 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε αγροτική περιοχή στον ‘Αγιο Βασίλειο Κορινθίας.

Η φωτιά καίει καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελιές και ξερά χόρτα και κατευθύνεται από τον ‘Αγιο Βασίλειο προς την περιοχή της Αρχαία Νεμέα, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τριπόλεως μετά τα διόδια Σπαθοβουνίου, πλησίον του κόμβου Αρχαίες Κλεωνές.

Λόγω της φωτιάς διεκόπη η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο από και προς την Τρίπολη με αποτέλεσμα πάρα πολλά ακινητοποιημένα αυτοκίνητα να σχηματίσουν ουρές και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου.

Λίγο αργότερα η εθνική δόθηκε και πάλι στη κυκλοφορία, καθώς η διακοπή έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους και κυρίως λόγω του καπνού.

Στην μάχη της κατάσβεσης υπάρχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με έξι οχήματα δεκαοκτώ πυροσβέστες και συντονίζει ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κορινθίας πύραρχος Αχιλλέας Τζουβάρας, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολίτες με αγροτικά ψεκαστικά μηχανήματα από την περιοχή.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη και κατευθύνεται προς τον αυτοκινητόδρομο όπου και αναμένεται να ανακοπεί το πύρινο μέτωπο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ / Φωτογραφία Αρχείου)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα