Διοικητής ΟΑΕΕ: Δεν είπα σε κανεναν να πάει Βουλγαρία

Διοικητής ΟΑΕΕ: Δεν είπα σε κανεναν να πάει Βουλγαρία
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με θέματα εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού νόμου (ν.4387/2016), καθώς και για τρέχουσες εξελίξεις σε συνταξιοδοτικά θέματα με την συμμετοχή του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου και του Διοικητή του ΟΑΕΕ, Δημήτρη Τσακίρη, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης διαψεύδει τη δήλωση που προκάλεσε σάλο. Τι αναφέρει στον Αθήνα 984

Διαψεύδει κατηγορηματικά με δήλωσή του στον Αθήνα 984 ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης, τη φράση που του αποδίδει η “Καθημερινή” “Να πάει στη Βουλγαρία όποιος δεν έχει να πληρώσει εισφορές”.

Μιλώντας στην Τρόικα του 984 ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν ειπώθηκε ποτέ αυτό. Έγινε μία συζήτηση στη Φλώρινα για την ανάλυση του νέου ασφαλιστικού νόμου”.   “Από το ακροατήριο ακούστηκε ότι “κάποιοι αναγκάζονται να πάνε στη Βουλγαρία. Εκεί τους συμβούλεψα να μην εξαντλούν την ευρηματικότητα και την ενεργητικότητά τους στο πως θα αποφεύγουν φόρους και εισφορές”, διευκρίνισε ο κ Τσακίρης, ενώ όπως είπε, τους επεσήμανε ότι σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να μην δικαιωθούν οι συντάξεις τους.

Συμπληρώνοντας για το δημοσίευμα της εφημερίδας υπογράμμισε: “Η Καθημερινή τα αποδίδει, δεν λέει ότι τα είπα εγώ. Αναφέρει ότι κάποιος από την Φλώρινα είπε ότι ο Τσακίρης είπε αυτά. Δεν λέει η εφημερίδα η ίδια ότι τα άκουσε”.

Να “πάρουν το κεφάλι” του διοικητή ζητά το ΠΑΣΟΚ

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή τις δηλώσεις του Διοικητή του ΟΑΕΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: “Δεν φτάνει που εξοντώνουν επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες με υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τους εκβιάζουν κι από πάνω!  Ο Διοικητής του ΟΑΕΕ ούτε λίγο ούτε πολύ, τους είπε να φύγουν στη Βουλγαρία αν δεν μπορούν να πληρώσουν!

Είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για το επιχειρείν,  στόχος τους είναι η κοινωνική ισοπέδωση και η μαδουροποίηση της χώρας.

Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να «πάρουν το κεφάλι» του κ. Διοικητή!”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα