Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας
Απεργιακή συγκέντρωση και συλλαλητήριο από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με βασικό αίτημα να σταματήσουν οι απολύσεις και να καταργηθούν "άμεσα οι αντεργατικές μνημονιακές διατάξεις που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων" στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και αυτό του ΠΑΜΕ. Δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι. Διαβάστε πώς κινούνται τα μέσα μεταφοράς

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος λίγο πριν από τις 14:00.

Η πορεία των συνδικάτων ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απεργιακό συλλαλητήριο, προς το Σύνταγμα μέσω της οδού Σταδίου.

Χωριστό συλλαλητήριο διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας, όπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκεί από τις 10 το πρωί.

Οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία.

“Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθούν από τους πανηγυρισμούς για έξοδο στις αγορές, δεν πρέπει να παρασυρθούν από την όποια πιθανή μικρή ανάκαμψη ακολουθήσει στη συνέχεια, αφού όλα αυτά θα πατήσουν πάνω σε σωρεία αντεργατικών- αντιλαϊκών νόμων, πάνω στη μόνιμη εποπτεία της ΕΕ, στα μνημόνια διαρκείας”, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι “η μόνη ρεαλιστική απάντηση σήμερα είναι λαϊκή ενότητα, συμμαχία, αγώνας, ισχυρό το ΚΚΕ παντού γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού”.

Ενημερωθείτε πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σημειώνεται ότι με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι.

Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες εφορίες. Κλειστά είναι σήμερα και τα φαρμακεία της Αττικής εκτός από τα εφημερεύοντα, καθώς στην απεργία συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα