“Γάμος” Δράσης – Τζήμερου μέσω facebook με κουμπάρο το Φερχόφσταντ

“Γάμος” Δράσης – Τζήμερου μέσω facebook με κουμπάρο το Φερχόφσταντ

Συνεργασία των δύο κομμάτων στις ευρωεκλογές

Με στόχο τη συσπείρωση των φιλελεύθερων δυνάμεων, η διάσπαση των οποίων είχε στοιχίσει την παραμονή τους εκτός Βουλής το 2012, Δράση και Δημιουργία Ξανά κατεβαίνουν μαζί στις ευρωεκλογές.

της Βίκυς Σαμαρά

Η κεντρική επιτροπή της Δράσης σε συνεδρίαση της χθες το βράδυ εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του κόμματος Θοδωρή Σκυλακάκη να προχωρήσει το διάλογο με το κόμμα του Θάνου Τζήμερου, ο οποίος έσπευσε να προχωρήσει το φλερτ σε γάμο μέσω facebook.

Σε ρόλο… κουμπάρου ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων για την Κομισιόν Γκι Φερχόφσταντ, ο οποίος τις τελευταίες δέκα ημέρες είχε αναλάβει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός “μεταρρυθμιστικού μετώπου” με επαφές με στελέχη όλων των αποχρώσεων του φιλελεύθερου χώρου. Ο κ.Φερχόφσταντ είχε προσπαθήσει και μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012 να ενώσει τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη που επέλεξε την επιστροφή στη Ν.Δ, τη Δράση και το κόμμα του κ.Βαλλιανάτου, πλην όμως χωρίς επιτυχία.

Ο κ.Τζήμερος με επιστολή του προς τα μέλη του κόματος ανακοίνωσε πως με τη μεσολάβηση του κ.Φερχόφσταντ οι δύο εκλογικοί συνεργάτες του Ιουνίου κατέληξαν σε ένα σχέδιο πρότασης για την κοινή τους κάθοδο και ο κ.Σκυλακάκης επίσης με σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για θετική εξέλιξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα