Και τώρα η τιμή εκκίνησης

Και τώρα η τιμή εκκίνησης

Οι τελευταίες εξελίξεις για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Ερώτημα προς το ΕΣΡ απευθύνει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς

Το ερώτημα προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με το οποίο ζητάει όπως προβλέπεται να διατυπώσει τη σύμφωνη γνώμη του για το ελάχιστο ποσό εκκίνησης της δημοπρασίας για τις επτά άδειες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Το ερώτημα θα αποσταλεί στην ανεξάρτητη Αρχή, η οποία θα πρέπει άμεσα να διατυπώσει τη γνώμη της ώστε να εκδοθεί η προβλεπόμενη από το Ν.4339/2015 (νόμος Παππά) κοινή υπουργική απόφαση. Πρόκειται για το δεύτερο βήμα με το οποίο θα ανοίξει ο δρόμος για την περιβόητη προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής είναι συγκεχυμένες: επικρατέστερο είναι το σενάριο να υπάρξει τιμή εκκίνησης 30 με 35 εκατ. ευρώ για την κάθε άδεια. «Ουδείς μπορεί να υποκριθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα της αγοράς να καταβάλει χρήματα» είπε ο κ. Παππάς.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη απάντησε σε οξύτατο τόνο στον κ. Παππά υπενθυμίζοντας του ότι είχε οργανώσει διαγωνισμό για την αδειοδότηση μόνο τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας. «Δεν βάζει μυαλό ο Ν, Παππάς για την υπόθεση των αδειών. Προφανώς η ιδιότητά του ως υπουργού Προπαγάνδας τον έχει επικαθορίσει» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔηΣυ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα