Ο Φαήλος αποσύρθηκε, ο (γαλάζιος) πονοκέφαλος παραμένει

Ο Φαήλος αποσύρθηκε, ο (γαλάζιος) πονοκέφαλος παραμένει
Eurokinissi

Άλυτος γρίφος, το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο. Οι παράγοντες που θα καθορίσουν το στίγμα του. Η επιμονή του Μαξίμου και ο ρόλος των καραμανλικών. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Της Βίκυς Σαμαρά

Η “θυσία” του Φαήλου Κρανιδιώτη, προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, δεν λύνει οριστικά το ζήτημα του στίγματος του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου.

Ένα θέμα που συνδέεται και με τη συζήτηση για τη στροφή της Ν.Δ προς τα δεξιά επί Αντώνη Σαμαρά, η οποία ξανάνοιξε μετά τη δημοσιοποίηση της μαγνητοσκοπημένης συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη. Με την εμμονή του Μαξίμου να δίνει την πολιτική μάχη στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, έχουν άλλωστε διαφωνήσει διαχρονικά πολλά κεντρώα στελέχη της Ν.Δ.

Την άποψη πως το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ πρέπει να προσανατολίζεται ιδεολογικά στο κέντρο, χωρίς πάντως αναφορές σε συγκεκριμένα ονόματα αφού άλλωστε αυτά δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί, υποστήριξαν το τελευταίο 48ώρο με δημόσιες παρεμβάσεις τους η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο κ.Κρανιδιώτης, ο οποίος αποσύρθηκε απρόθυμα μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, δεν είναι όμως το μόνο όνομα γύρω από το οποίο υπάρχουν διαφωνίες στο γαλάζιο παρασκήνιο, με το ερώτημα ποια είναι η ιδεολογική και πολιτική στόχευση που θα εκφραστεί σε επίπεδο προσώπων και μάλιστα την ώρα που ο σταυρός έχει αλλάξει τα δεδομένα.

Οι πληροφορίες για συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ της εκλεγμένης με το ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλλα, των δημοσιογράφων Γιώργου Κύρτσου και Μαρίας Σπυράκη, συζητήθηκαν έντονα στο εσωτερικό του κόμματος, τόσο στον καραμανλικό όσο και στο μητσοτακικό χώρο.

Την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι στελέχη όπως η Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο Κωστής Μουσουρούλης φέρονται να έχουν λάβει το πράσινο φως και έχουν ξεκινήσει προεκλογικές εμφανίσεις, προκαλεί δυσαρέσκεια σε άλλους ενδιαφερόμενους να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο, καθώς θεωρούν πως η καθυστέρηση στις επίσημες ανακοινώσεις λειτουργεί υπέρ ορισμένων υποψηφίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα