Apple crime: Οι κλοπές iPhones iPads, προεκλογικό θέμα για την δημαρχία της Νέας Υόρκης

Apple crime: Οι κλοπές iPhones iPads, προεκλογικό θέμα για την δημαρχία της Νέας Υόρκης

Ο επικρατέστερος υποψήφιος δήμαρχος Bill de Blasio, όχι μόνο το ανέδειξε αλλά σκοπεύει να το κάνει και ένα από τα σημεία αιχμής της καμπάνιας του

Η προεκλογική ατζέντα  της τοπικής σε όλες τις χώρες του κόσμου, έχει σταθερή θεματολογία: δημόσιοι χώροι, περιβάλλον, καθαριότητα. Στην Νέα Υόρκη όμως έχει προστεθεί ακόμα ένα ζήτημα που φαίνεται να είναι μεγάλης σημασίας για τους περισσότερους κατοίκους. Ποιό είναι αυτό;

Η ραγδαία αύξηση στις κλοπές των iPhones και   iPads που ταλαιπωρεί την αστυνομία αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση. Ο επικρατέστερος υποψήφιος δήμαρχος Bill de Blasio, όχι μόνο το ανέδειξε αλλά σκοπεύει να το κάνει και ένα από τα σημεία αιχμής της καμπάνιας του.

Ο ιταλικής καταγωγής πολιτικός δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι έχει έρθει σε επαφή με μια σειρά από φορείς που πιέζουν την εταιρεία Apple και άλλες εταιρείες παρόμοιων προϊόντων  να ενσωματώσει μια εφαρμογή στις συσκευές τις, που να κάνει την λειτουργία τους να σταματά σε περίπτωση που κλαπούν.

Η εφαρμογή θα ονομάζεται Killer switch αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα λίγο, μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία. Ο de Blasio κοιτάζοντας μπροστά αναγνωρίζει ένα σημαντικό δεδομένο: η αγορά των κλοπιμαίων που έχει τζίρο γύρω στα 30 δις δολάρια τον χρόνο, έχει γίνει ο νέος μεγάλος πονοκέφαλος.

 

 Και αν σκεφτεί κανείς ότι ο μέσος Αμερικάνος έχει αποθηκεύσει όλα τα δεδομένα της ζωής και της εργασίας του στο κινητό του, τότε αν του το κλέψουν είναι ακριβώς σαν να του κάνουν διάρρηξη στο ίδιο του το σπίτι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα