Ξεκίνησε η δίκη της Depuy

Ξεκίνησε η δίκη της Depuy

Το δικαστήριο διέκοψε για την 1η Νοεμβρίου

Δίχως να μπει στην ουσία της υπόθεσης Depuy, που αφορά στη πώληση υπερκοστολογημένου ορθοπεδικού εξοπλισμό, διέκοψε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την 1η Νοεμβρίου.

Παρά το γεγονότος ότι υποβλήθηκαν αιτήματα αναβολή της δίκης από τρεις κατηγορουμένους, λόγω ασθενείας, τελικής το δικαστήριο συμφώνησε με την εισαγγελική λειτουργό και έκρινε πως η υπόθεση δεν δύναται να αναβληθεί. Τελικά, αποφασίστηκε ολιγοήμερη διακοπή, καθώς έτερος κατηγορούμενος δεν εκπροσωπείτο από συνήγορο υπεράσπισης και το δικαστήριο θα πρέπει να διορίσει έναν.

Η υποθεση αφορά στην όχληση υπερκοστολογημένων ορθοπεδικού εξοπλισμού απο την εταιρια Depuy, θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson, με τη δωροδοκία γιατρών και στελεχών νοσοκομείων. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, με το οπόιο παραπέμφθηκαν στο εδωλιο 24 Έλληνες και αλλοδαποί υπήκοοι, ο νοσοκομειακός εξοπλισμός πωλήθηκε με «καπέλο» άνω του 35% επί της πραγματικής του αξίας σε 114 νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και της επαρχίας, όπως το ΚΑΤ, Παπανικολάου και το Αττικόν.

Τα στελέχη της βρετανικής εταιρίας κατηγορούνται πως πέτυχαν να προωθήσουν τον εξοπλισμό στα ελληνικά νοσοκομεία δωροδοκώντας, με υψηλότατες αμοιβές και τάζοντας δώρα, όπως εισιτήρια για συνέδρια στο Ελσίνκι, στην Κούβα και αλλού, εκδρομές στην Αγία Πετρούπολη και άλλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα