Η συμφωνία του Eurogroup, θα περάσει από τη Βουλή, απλώς για να συζητηθεί

Η συμφωνία του Eurogroup, θα περάσει από τη Βουλή, απλώς για να συζητηθεί
Vote for Greek President at the Parliament Plenum. Prokopis Pavlopoulos was elected as the next Greek President, in Athens, on Feb. 18, 2015 / . , 18 , 2015. Sooc

Τι είπε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναγκαιότητα η μη να επικυρωθεί η συμφωνία του Eurogroup από το ελληνικό κοινοβούλιο. Έτοιμο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Κατατίθεται άμεσα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

“Είναι θέμα δημοκρατικής τάξης να ενημερωθεί η Βουλή και να γίνει συζήτηση επί του πολιτικού περιεχομένου της συμφωνίας”, τόνισε κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο προσέθεσε: “Δεν υπάρχει όμως συνταγματική επιταγή να κυρωθεί η παράταση της δανειακής σύμβασης. Μάλιστα εάν ερχόταν προς κύρωση ενδεχομένως να ερμηνευόταν αυτό ως αναδρομική νομιμοποίηση και των προηγούμενων τριών δανειακών συμβάσεων”.

“Άλλωστε από τις τρεις αυτές συμβάσεις η πρώτη δεν ήλθε καθόλου στη Βουλή και οι άλλες δυο εγκρίθηκαν μόνο ως σχέδια με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου”, συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον Real Fm 97,8, τόνισε ότι “ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανοίξει αυτό το ζήτημα στη Βουλή”, ωστόσο η συμφωνία δεν θα έρθει για κύρωση.

Ο λόγος που επιλέγει αυτή την τακτική, είναι ότι πρόκειται απλώς για μια παράταση δανειακής σύμβασης.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότιέχει φύγει από την αρμόδια υπουργό την κα Φωτιου προς τις υπηρεσίες της Βουλής και το γενικό λογιστήριο του κράτους και αύριο ή μεθαύριο θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα