Ένα χολιγουντιανό αντίο στον Μίκι Ρούνεϊ

Ένα χολιγουντιανό αντίο στον Μίκι Ρούνεϊ

Στα 93 του χρόνια, o Μίκι Ρούνεϊ φεύγει από τη ζωή, παίρνοντας μαζί του σχεδόν έναν αιώνα κινηματογραφικής ζωής και ταυτόχρονα τη χαμένη αθωότητα μιας βιομηχανίας που δεν σταμάτησε ποτέ να τον αντιμετωπίζει ως ένα παιδί - θαύμα.

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

«Ημουν ένα 13χρονο αγόρι για τριάντα ολόκληρα χρόνια.»

Η παραπάνω δήλωση του Μίκι Ρούνεϊ συνοψίζει περισσότερο από οτιδήποτε την καριέρα του στον κόσμο του θεάματος, η οποία ξεκίνησε όταν αυτός ήταν ακόμη μωρό και δεν σταμάτησε ούτε στιγμή μέσα σε οκτώ ολόκληρες δεκαετίες, δίνοντας ένα ολότελα πρωτόγνωρο νόημα στην έννοια «παιδί – θαύμα».

Γεννημένος με το όνομα Τζόζεφ Γιουλ Τζιούνορ στο Μπρούκλιν το 1920, γιος δύο ηθοποιών του βόντβιλ, ανέβηκε στη σκηνή για πρώτη φορά σε ηλικία 14 μηνών και σε ηλικία επτά ετών κέρδισε το ρόλο του Μίκι ΜακΓκουίρ σε μια σειρά από ταινίες μικρού μήκους βασισμένες σε ένα επιτυχημένο κόμικ της εποχής. Η επιτυχία των 78 ταινιών που γύρισε από το 1927 έως και το 1936, τον ταύτισαν με τον ήρωά του, ενώ προκειμένου οι παραγωγοί να μην αποδώσουν δικαιώματα στους συγγραφείς του κόμικ τον έβαλαν να αλλάξει το ονομά του στο όνομα του ήρωά του. Ως Μίκι ΜακΓκουίρ πλέον, ο μικρός Τζο ήταν έτοιμος να ξεκινήσει περιοδείες μαζί με τη μητέρα του, μέχρι τη στιγμή που θα αναγκαζόταν να αλλάξει ξανά το ονομά του, αφού η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους δημιουργούς του κόμικ και τους παραγωγούς δικαίωσε τους πρώτους. Η μητέρα του πρότεινε το όνομα Μίκι Λούνεϊ και λίγο αργότερα το Μίκι Ρούνεϊ, το οποίο θα χρησιμοποιούσε και μέχρι το τέλος της ζωής του….

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο flix.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα