Η τηλε-υποστήριξη στα καλύτερά της

Η τηλε-υποστήριξη στα καλύτερά της

Η σύνδεση της Ευαγγελίας διακόπηκε τη στιγμή που τη χρειαζόταν. Λίγα λεπτά αργότερα, αποκατέστησε το πρόβλημα μόνη της, παίρνοντας οδηγίες με live streaming

Ναι, γίνεται: να λύσετε ένα τεχνικό πρόβλημα μόνοι σας, χωρίς να διαθέτετε οποιεσδήποτε τεχνικές γνώσεις. Αρκεί να έχετε κινητό με κάμερα για να κάνετε ακριβώς ό,τι θα έκανε κι ένας έμπειρος τεχνικός, χωρίς περιττό ψάξιμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να “σκοπεύσετε” την κάμερα στο σημείο που υποδεικνύει ο ειδικός από την τεχνική εξυπηρέτηση και να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τις οδηγίες του. Πολύ πιο γρήγορο από την απλή τηλεφωνική υποστήριξη, καθώς δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας.

Βλέπετε, η επικοινωνία είναι αγαθό που έχουμε συνηθίσει να το απολαμβάνουμε διαρκώς, χωρίς εμπόδια. Το μήνυμα “ο υπολογιστής σας δεν είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο” είναι πάντοτε δυσάρεστο. Και μπορεί να προκαλέσει πανικό σε κάποιον που χρειάζεται το ίντερνετ “εδώ και τώρα”. Όμως, με την κάμερα του κινητού του, ο χρήστης μπορεί “εδώ και τώρα” να γίνει και “τεχνικός”.

Όπως έγινε η  Ευαγγελία Βασιλειάδου, η οποία μας λέει ότι “είναι μια εμπειρία που σε κάνει κι αισθάνεσαι δυνατότερος. Δεν φανταζόμουν ότι μπορώ να λύσω ένα πρόβλημα τεχνικής φύσης εκτελώντας μόνη μου τα απαιτούμενα βήματα. Ε, να που μπορώ!”

Η κυρία Βασιλειάδου, επιχειρηματίας με κατάστημα στην Καλαμαριά, περιγράφει, σε ένα σύντομο βίντεο, την εμπειρία της όταν διακόπηκε η σύνδεσή της στο Internet τη στιγμή που τη χρειαζόταν. Όταν ανέφερε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της COSMOTE https://bold.adman.gr/banner?webspace=18834&auto=1&rnd=[timestamp] ” width=”1″ height=”1″ style=”display:none”>την προέτρεψε να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία UFixit, που με live streaming δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να δείξουν στον ειδικό μέσω της κάμερας του κινητού τους τηλεφώνου αυτό που βλέπουν οι ίδιοι στην οθόνη του υπολογιστή τους και στον εξοπλισμό τους. Η δυσλειτουργία στο router της κυρίας Βασιλειάδου αποκαταστάθηκε άμεσα από την ίδια κι εκείνη αισθάνθηκε ότι διατηρεί τον έλεγχο.

“Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία, είχα την αίσθηση ότι απολαμβάνω ένα στοιχείο τεχνολογικού πολιτισμού, ότι ζω σε μια συναρπαστική εποχή. Και, φυσικά, ενίσχυσε την εμπιστοσύνη μου προς τον πάροχό μου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα