Ποια ταινία ‘έκλεψε’ ο Ταραντίνο για τον ‘Django: Ο Τιμωρός’

Ποια ταινία ‘έκλεψε’ ο Ταραντίνο για τον ‘Django: Ο Τιμωρός’

Αντιμέτωπος με μήνυση βρίσκεται ο ταλαντούχος Κουέντιν Ταραντίνο, καθώς κατηγορείται ότι έκλεψε την κεντρική ιδέα της επιτυχημένης ταινίας 'Django: Ο Τιμωρός', από το "Freedom"

Ο πολυπράγμων και ταλαντούχος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, Κουέντιν Ταραντίνο, βρίσκεται αντιμέτωπος με μήνυση και αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησία, που σχετίζεται με το σενάριο της ταινίας “Django: Ο Τιμωρός”.

Η υπόθεση είναι πραγματικά παράξενη, καθώς έρχεται στη δημοσιότητα 3 χρόνια μετά τη κυκλοφορία της ταινίας, που ομολογουμένως γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλες τις χώρες προβολής, συγκεντρώνοντας κέρδη που έφτασαν τα 425 εκατομμύρια δολάρια.

 

Έτσι, οι Torrance Colvin και Oscar Colvin Jr, πατέρας και γιος, κατέθεσαν μήνυση, όχι μόνο κατά του σκηνοθέτη αλλά και της εταιρίας παραγωγής, Columbia Pictures,  υποστηρίζοντας ότι η ταινία είναι βασισμένη σε δικιά τους ιστορία και δεν τους αποδόθηκε ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο είχε δηλώσει όταν κυκλοφόρησε η ταινία πως, η ιστορία του Django Freeman ήταν βασισμένη στο σενάριο του Sergio Corbucci, παρόλα αυτά οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι είχαν κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα της ιστορίας, που φαίνεται να έχει περισσότερες ομοιότητες με το Django απ΄ότι αυτή του Corbucci, το 2004 στην Αμερικανική Ένωση Συγγραφέων.

Η ιστορία των Colvin περιγράφει τη ζωή ενός άνδρα του Jackson Freeman, που κατάφερε να απελευθερωθεί από τη σκλαβιά. Φαινομενικά, λοιπόν η ιστορία μοιάζει και οι ενάγοντες στηρίζονται στη δήλωση, που φέρεται να είχε κάνει στο παρελθόν ο Ταραντίνο, ότι κλέβει στοιχεία από κάθε ταινία που βλέπει.

Ο διάσημος σκηνοθέτης είδε το Django να κερδίσει ένα Όσκαρ με τον Christofer Waltz, ένα Bafta και αρκετά ακόμα βραβεία.

(Πηγή: thewrap)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα