Γεννηματά: Διεκδικώ την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Γεννηματά: Διεκδικώ την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ξεκάθαρα πως θα διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τονίζοντας ωστόσο πως αυτή δεν αποτελεί προσπάθεια εξαφάνισης του σοσιαλιστικού κινήματος

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για την προσπάθεια ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς και την επιδίωξή της να τεθεί επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Επιπλέον, έστρεψε τα βέλη της στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, τον οποίο επέκρινε έντονα μεταξύ άλλων και για την “κάλυψη” που όπως είπε παρέχει στον υπουργός Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Υπερασπιζόμαστε ενιαία την ιστορία του ΠΑΣΟΚ

“Υπερασπιζόμαστε την ιστορική μας διαδρομή και είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Όπως έχω πει πολλές φορές ότι το αποτύπωμα της πορείας μας είναι θετικό” σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως “ούτε να το εξαφανίσουμε θέλουμε, ούτε θα επιτρέψουμε ποτέ να αδικήσει κανένας την ιστορία του και την προσφορά του”.

Για την προσπάθεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε πως “δημιουργείται μια κοινωνική δυναμική και αυτό εκφράστηκε στο τελευταίο Συνέδριό μας. Υπάρχει πια μια μεγάλη προσδοκία στο χώρο της κεντροαριστεράς που μπορεί να είναι το εφαλτήριο για την αλλαγή των συσχετισμών στον πολιτικό χάρτη και για τη Νέα Αλλαγή που χρειάζεται η χώρα.Ένα σχέδιο με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ανατροπές και ρήξεις που, όπως έχει αποδειχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, μόνο εμείς η Δημοκρατική Παράταξη ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε πράξη”.

Από την άλλη, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ευθέως πως θα διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. “Θα διεκδικήσω την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και έχουμε συμφωνήσει όλοι ότι πρέπει να είναι με ανοιχτές διαδικασίες από την κοινωνική βάση”.

“Σε αυτή την πορεία αναγέννησης της παράταξης σημαντική παράμετρος είναι η ενότητα. Η ενότητα έδωσε τη δυναμική στο χώρο και άλλαξε την εικόνα για εμάς. Γιατί ο κατακερματισμός τί δείχνει; Δείχνει ότι είναι ένας χώρος που δεν έχει προοπτική και δε μπορεί να βοηθήσει στα προβλήματα των Ελλήνων” σχολίασε ωστόσο με νόημα.

Συντηρητική και δεξιά η πολιτική Τσίπρα

“Ο κ. Τσίπρας ούτε είχε, ούτε έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά. Ούτε ως αντιπολίτευση με την αχαλίνωτη δημαγωγία και τα τερατώδη ψέματα ούτε ως κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει, με το ήθος και το ύφος που πολιτεύεται” σημείωσε σχολιάζοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

“Ο ίδιος προσπαθεί να  περάσει αυτό το μήνυμα, τώρα που αισθάνεται ότι χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η πολιτική του κ. Τσίπρα είναι μια συντηρητική δεξιά πολιτική. Έχει προδώσει όλες τις αξίες και τις αρχές της Αριστεράς” ανέφερε.

Ο Π. Καμμένος – για άλλη μια φορά – κάτω από τις «φτερούγες» του κ. Τσίπρα

“Αυτό που βλέπω είναι έναν Πρωθυπουργό που έχει αγκαλιάσει το συγκυβερνήτη του. Τον προστατεύει και τον καλύπτει για  όλες τις ενέργειες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας” ανέφερε για τον εταίρο της συγκυβέρνησης Πάνο Καμμένο. “Επισημαίνω την αγωνία του ίδιου του Πρωθυπουργού να καλύψει πλήρως την κατάσταση  και να  βάζει τον Συγκυβερνήτη του κάτω από τις φτερούγες του. Αναλαμβάνει έτσι για άλλη μια φορά πλήρως την ευθύνη. Ταυτίζεται πλήρως με τις ενέργειες του. Αυτό όμως δεν κλείνει το θέμα. Υπάρχουν ύποπτα αντιθεσμικές ενέργειες από τον κ. Καμένο, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν” πρόσθεσε.

“Όμως δεν δέχονται έρευνα για τίποτε που τους αφορά. Εμείς δεν έχουμε πει ούτε ένα «όχι» σε καμιά Εξεταστική. Αντίθετα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για κανένα θέμα που τους αφορά δεν έχουν δεχθεί να διερευνηθούν οι δικές τους ευθύνες” τόνισε. “Βάζουν την ταμπέλα «είμαστε υπεράνω όλων», δεν σηκώνουν κριτική, είναι αυτοί οι μόνοι εξ’ ορισμού ηθικοί άνθρωποι στην πολιτική, οι μόνοι που μπορούν να κρίνουν όλους τους άλλους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα