Σολομός τεριάκι
Η πιο διάσημη γιαπωνέζικη τεχνική, αγκαλιάζει τρυφερό φιλέτο σολομού
- 22 Φεβρουαρίου 2018 06:54
Με απολαυστική σος σόγιας, σκόρδο και τζίντζερ, το φιλέτο σολομού θα γίνει ένα θαύμα της ιαπωνικής κουζίνας. Α, και χωρίς να γίνεται Γιαπωνέζος Σεφ. Το κρέας του σολομού είναι εκ των πιο πλούσιων σε Ω3 λιπαρά, ενώ είναι τροφή πλούσια σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες της ομάδας Β (κυρίως Β6 και Β12), σελήνιο και φώσφορο.
Υλικά
- 2 εκ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. σόγια σως
- 2 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
- 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
- Ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα σολομού
- Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία
- Βάλτε το τζίντζερ και το σκόρδο σε ένα μπολ και αναμείξτε με τη σόγια σως, το σιρόπι σφένδαμου, το ξύδι ρυζιού και ραντίστε με ελαιόλαδο
- Αλατοπιπέρώστε τα φιλέτα σολομού και ρίξτε από πάνω το μείγμα της σόγιας που ετοιμάσατε. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε για τουλάχιστον 20′ λεπτά, αλλά στο μέγιστο 2 ώρες
- Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ανάψτε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Τοποθετήστε τα κομμάτια σολομού, με το δέρμα προς τα κάτω. Μην πετάξετε τη μαρανάδα. Ψήστε για 2′ λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε την υπολειπόμενη μαρινάδα, συνεχίζοντας το ψήσιμο για ένα ακόμη λεπτό. Μπορείτε να προσθέσετε μια ιδέα νερό αν το φιλέτο είναι πολύ παχύ και πιστεύετε πως δεν έχει ψηθεί στο χρόνο παραπάνω
- Σερβίρετε με τη σάλτσα που μένει στη τηγάνι