Κουτσούμπας: Η υπόθεση Novartis ανακινήθηκε από τους Αμερικάνους

Κουτσούμπας: Η υπόθεση Novartis ανακινήθηκε από τους Αμερικάνους
O γγ του ΚΕΕ Eurokinissi

Οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται θα είναι και πάλι οι χαμένοι, προέβλεψε ο γγ του ΚΚΕ, δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα ψηφίσει για τη συγκρότηση προανακριτικής, αλλά είναι αντίθετο με το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων

“Εντείνονται οι ανταγωνισμοί μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων και έχουν μπει στον χορό πολλά καπιταλιστικά κράτη. Αυτό ισχύει και για τον τομέα του φαρμάκου”, εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για τη συγκρότηση προανακριτικής για την υπόθεση Novartis.

“Είναι μεγάλη αφέλεια και πολιτική ανευθυνότητα να θεωρείς ότι δεν έχει σχέση η ενόχληση των ΗΠΑ για τα κέρδη της Γερμανίας”, σχολίασε ο κ.Κουτσούμπας. Ενέταξε δε την υπόθεση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο.

“Μπροστά μας είναι η τέταρτη αξιολόγηση, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι μειώσεις στις συντάξεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Όλα αυτά πάνε πακέτο, ενιαία θα πρέπει να τα βλέπουμε και να τα αντιμετωπίζουμε” σημείωσε. “Ούτε οι μίζες ούτε η διαφθορά μπορούν να κρύψουν ότι αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου της κόντρας επιχειρηματικών και κρατικών ανταγωνισμών. Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση Novartis ανακινήθηκε από τους Αμερικάνους”, πρόσθεσε.
Ενέταξε δε το πρόβλημα στο ευρύτερο πλαίσιο του καπιταλισμού: “Η κλινική φαρμακευτική έρευνα χρηματοδοτείται από μεγάλους φαρμακευτικούς ομίλους, που υποχρεώνουν κάθε ερευνητή να συνεργαστεί μαζί τους. Θα υπάρχουν πάντα οι όμιλοι που θα έχουν συμφέρον να εξαγοράσουν, να διαφθείρουν”.

Ο κ.Κουτσούμπας προέβλεψε ότι: “Οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται θα είναι και πάλι οι χαμένοι”, σχολίασε ότι: ” Για όλα αυτά βέβαια δεν ακούσαμε κουβέντα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων” και σημείωσε ότι: “Η φαρμακευτική δαπάνη μειώνεται αλλά όχι το κόστος των φαρμάκων”.

Επιβεβαίωσε ότι: “Το ΚΚΕ θα ψηφίσει για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής και θα προσπαθήσει μέσα από τη συμμετοχή του σ’αυτή νάρθει στο φως η αλήθεια. Η διερεύνηση πρέπει να αφορά όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς”, αλλά ξεκαθάρισε ότι “ως κόμμα είμαστε αντίθετοι με το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων. Η Επιτροπη θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εξετάσει τους μάρτυρες που εμφανίζονται ως προστατευόμενοι” και υπενθύμισε πως: “Εμείς διαφωνήσαμε με τη χρήση προστατευόμενων μαρτύρων ακόμη και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα