Πινγκ πονγκ από tweets μεταξύ Χατζηδάκη – Βαρουφάκη για τον ΦΠΑ

Πινγκ πονγκ από tweets μεταξύ Χατζηδάκη – Βαρουφάκη για τον ΦΠΑ

Σε αντιπαράθεση μέσω διαδικτύου με τον Κωστή Χατζηδάκη κατέληξε η συνέντευξη του υπουργού οικονομικών σε τηλεοπτικό σταθμό

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά. Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως δεν υπάρχει δέσμευση της Ελλάδας για αύξηση του ΦΠΑ, αναφορά που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού ανάπτυξης και βουλευτή της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Χατζηδάκης, αναρωτήθηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, τι από όλα μπορεί να ισχύει. Θα υπάρξει αλλαγή στα προϊόντα με χαμηλό ΦΠΑ ή όχι;

“Η συμφωνία που υπέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται στα προϊόντα με χαμηλό ΦΠΑ. Τώρα τα αναιρεί όλα. Τι ισχύει τελικά;” αναρωτήθηκε για να λάβει απάντηση από τον ίδιο τον υπουργό. “Αυτό που λέει κείμενο (ισχύει). Ότι θα σχεδιάσουμε τον εξορθολογισμό του ΦΠΑ. Όχι ότι θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ στο 4μηνο”. 

Φυσικά, ο βουλευτής της ΝΔ δεν άφησε την αντίδραση αναπάντητη και συνέχισε λέγοντας: “Το κείμενο για ΦΠΑ γράφει: ‘Με σκοπό να περιοριστούν οι εξαιρέσεις, εξαλείφοντας ταυτόχρονα αδικαιολόγητες εκπτώσεις'” για να συνεχίσει: “Εσείς, ουσιαστικά, μιλάτε για τετραγωνισμό του κύκλου. Καλή τύχη!” συμπλήρωσε με γερές δόσεις ειρωνείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα