Πότιζαν τα γουρουνάκια – κολυμβητές αλκοόλ με αποτέλεσμα να πνιγούν

Πότιζαν τα γουρουνάκια – κολυμβητές αλκοόλ με αποτέλεσμα να πνιγούν

Η διάσημη τουριστική ατραξιόν από τις Μπαχάμες, τα γουρουνάκια κολυμβητές, έπεσαν θύμα ασυνείδητων που θέλησαν να τα ποτίσουν ρούμι και μπίρα

Αρκετά από τα διάσημα γουρουνάκια κολυμβητές στις Μπαχάμες, βρέθηκαν νεκρά, όταν τουρίστες τους έδωσαν μπύρα και ρούμι. Επτά από τα ζώα που έχουν γίνει διάσημα στη χώρα για την κολυμβητική τους δεινότητα, βρέθηκαν νεκρά στις ακτές του Exuma Cay. Το τραγικό αυτό περιστατικό οδήγησε την κυβέρνηση στην απαγόρευση προσφοράς τροφής στα ζώα από τουρίστες.

This content is subject to copyright.

 

Τα θηλαστικά αυτά αποτελούν εδώ και δεκαετίες την βασική τουριστική ατραξιόν της περιοχής, με δεκάδες ανθρώπων να καταφθάνουν στις ακτές του ακατοίκητου νησιού για να θαυμάσουν το ασυνήθιστο θέαμα.

Reno Curling

 

Ένας από τους ιδιοκτήτες των γουρουνιών ισχυρίστηκε πως “στα γουρούνια δόθηκε λάθος τροφή”. Όπως είπε, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, εδώ και σχεδόν 30 χρόνια από την διαβίωση των γουρουνιών στις εξωτικές παραλίες. “Άνθρωποι δίνουν στα γουρουνάκια μπίρα, ρούμι ή τα καβαλάνε” λέει ο ιδιοκτήτης.

Ωστόσο, περίπου 15 από τα αξιολάτρευτα γουρουνάκια είναι ζωντανά και συνεχίζουν να κολυμπούν στα γαλανά νερά της προστατευόμενης περιοχής Exuma Cays. “Ενδέχεται να ήταν ένα φρικτό ατύχημα, με τα γουρουνάκια να τρώνε κάτι δηλητηριώδες” ανέφερε εκπρόσωπος της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων, συμπληρώνοντας ωστόσο πως γνωρίζει πολλούς βαρκάρηδες που τα ταΐζουν αλκοόλ και προσπαθούν να τα μεθύσουν. 

ΠΗΓΗ Independent

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα