Πούτιν: Δεν θα δεχτούμε νέες κυρώσεις κατά της συριακής κυβέρνησης

Πούτιν: Δεν θα δεχτούμε νέες κυρώσεις κατά της συριακής κυβέρνησης

"Η επιβολή κυρώσεων κατά της συριακής κυβέρνησης μπορεί να υπονομεύσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων" υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος ενόψει της σχετικής ψηφοφορίας των Ηνωμένων Εθνών

Η Μόσχα δεν θεωρεί ενδεδειγμένο να επιβληθούν νέες κυρώσεις κατά της Συρίας και δεν θα υποστηρίξει μια τέτοια πρόταση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

“Πιστεύω ότι είναι η πλέον ακατάλληλη στιγμή να αποφασιστούν κυρώσεις κατά της συριακής κυβέρνησης. Δεν ενισχύουν και δεν θα ενισχύσουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Αντίθετα μπορεί να βλάψουν ή να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας” είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ψηφίσει σήμερα για την επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων και δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων σε βάρος 11 Σύρων, κυρίως αξιωματικών του στρατού και 10 οργανισμών

Βάσει του κειμένου του ψηφίσματος, το οποίο προτείνουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία,  θα απαγορεύεται επιπλέον η πώληση, παροχή ή μεταφορά στις ένοπλες δυνάμεις και τη συριακή κυβέρνηση ελικοπτέρων και άλλων υλικών.

Το σχέδιο ψηφίσματος ακολουθεί την κοινή έρευνα που διεξήγαγαν τα Ηνωμένα Έθνη και ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, κι η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα τον περασμένο Οκτώβριο ότι η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα το 2014 και το 2015.

Η ψηφοφορία προγραμματίστηκε για τις 11.30 τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδας).

Η Ρωσία έχει δεσμευτεί να ασκήσει βέτο στην απόφαση.

(Με πληροφορίες από RT)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα