Renault EOLAB. Καίει μόλις 1 λίτρο στα 100 χλμ.!

Renault EOLAB. Καίει μόλις 1 λίτρο στα 100 χλμ.!

Αν ήταν μοντέλο παραγωγής, θα μπορούσατε να κάνετε την διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη με επιστροφή, με μόλις περίπου 17 ευρώ. Κρίμα όμως, γιατί προς το παρόν το Renault EOLAB είναι ένα concept car.

Ο ένας μετά τον άλλο, οι μεγάλοι …παίκτες στον χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας μπαίνουν στο παιχνίδι της παρουσίασης –δεν μπορούμε από τώρα να γνωρίζουμε πόσο μακριά βρίσκεται η παραγωγή- μοντέλων με πολύ χαμηλή κατανάλωση.

Λίγες ημέρες πριν το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, η Renault κάνει την έκπληξη με το πειραματικό EOLAB. Ένα αυτοκίνητο που με κατανάλωση μόλις 1 λίτρου στα 100 χλμ. , είναι το οικονομικότερο (μαζί με το VW XL 1) στον πλανήτη.

Με ασύμμετρη τρίθυρη διάταξη και συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0.235, το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί από ελαφριά υλικά, και είναι κατά 400 κιλά ελαφρύτερο από το Clio. ΟΙ προφυλλαχτήρες και οι αναρτήσεις αλλάζουν προκειμένου να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή αεροδυναμική.

Για την κίνηση του αυτοκινήτου φροντίζουν ένας τρικύλινδρος συμβατικός κινητήρας  1,0 λίτρου με απόδοση 75 ίππων και 95 Nm ροπής, και, ένας  ηλεκτρικό 68 ίππων και 200 Nm ροπής.

Με αυτονομία 60 χιλιομέτρων με τον ηλεκτρικό κινητήρα, το EOLAB καταναλώνει μόλις 1 λίτρο βενζίνης στα 100 χλμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα