Τιμές-“φαρμάκι” στη ΔΕΘ: “Δεν έχουμε καμία ευθύνη για τον καφέ των 8,5 ευρώ”

Τιμές-“φαρμάκι” στη ΔΕΘ: “Δεν έχουμε καμία ευθύνη για τον καφέ των 8,5 ευρώ”

Πρόστιμο επιβλήθηκε στο κυλικείο του πύργου του ΟΤΕ, στη Θεσσαλονίκη, καθώς επιβάρυνε τις τιμές των προϊόντων με εισιτήριο 5 ευρώ. Ποια η απάντηση της ΔΕΘ-Helexpo

“Χρυσό” καλούνταν να πληρώσουν ένα καφέ οι πελάτες του κυλικείου, που λειτουργεί στον πύργο του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ, η τιμή του έφτανε στα 8,5 ευρώ. Το κυλικείο, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι έχει το μονοπώλιο, επιβάρυνε παραπλανητικά την τιμή των προϊόντων με εισιτήριο αξίας 5 ευρώ.

Κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά από έλεγχο που έκανε, επέβαλε πρόστιμο, καθώς διαπιστώθηκε επίσης, ότι το κυλικείο δεν διέθετε ούτε φύλλα διαμαρτυρίας στην έξοδο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (16/09) η ΔΕΘ-Helexpo ξεκαθαρίζει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τις εξωφρενικές τιμές. Επισημαίνει ότι οι εγκαταστάσεις έχουν εκμισθωθεί στον ΟΤΕ, ο οποίος και είναι ο υπεύθυνος για την επιλογή ανάδοχου για τη λειτουργία του κυλικείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Ο Πύργος του ΟΤΕ, που βρίσκεται μέσα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά το 1970 και παραχωρήθηκε προς χρήση για 30 χρόνια στον ΟΤΕ.

Μετά την πάροδο των 30 ετών ενοικιάστηκε για 12 χρόνια στον ΟΤΕ και το 2012 ανανεώθηκε αυτή η σύμβαση για μία ακόμη δωδεκαετία.

Οι εγκαταστάσεις και οι δράσεις, που εκμισθώνονται ή πραγματοποιούνται εντός του Πύργου του ΟΤΕ, αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του μισθωτή, δηλαδή του ΟΤΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΤΕ έχει επιλέξει και ανάδοχο για τη λειτουργία του κυλικείου, που βρίσκεται εντός του Πύργου.

Η σχέση της ΔΕΘ-HELEXPO και του ΟΤΕ είναι μία σχέση αποκλειστικά εκμισθωτή-μισθωτή και ως εκ τούτου ο εθνικός εκθεσιακός φορέας δεν είχε και δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στην επιλογή αναδόχων για την εκμετάλλευση χώρων εντός του Πύργου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα