Επέκταση της οπτικής ίνας σε πυκνοκατοικημένες αστικές ζώνες, βλέπει η ZTE

Επέκταση της οπτικής ίνας σε πυκνοκατοικημένες αστικές ζώνες, βλέπει η ZTE

Το σχέδια της κινεζικής εταιρείας για χρηματοδότηση και ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς

Την εκτίμηση ότι ένα σχέδιο ανάπτυξης δικτύου οπτικής ίνας μέχρι τον τελικό χρήστη, σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αρχικά της Αθήνας, μπορεί να γίνει εμπορικά βιώσιμο, εξέφρασε ο Ανδρέας Πολυκάρπου, γενικός διευθυντής Government & Enterprise της ZTE Ελλάδος.

Το στέλεχος της κινεζικής εταιρείας, αναγνώρισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και οι τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις, στην προσπάθεια εξασφάλισης χρηματοδότησης για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, είναι τα αυξημένα επιτόκια συνέπεια του ρίσκου, το οποίο συνεχίζει να θεωρείται υψηλό λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.

Η ZTE, από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, εξετάζει τις δυνατότητες συμβολής της στη χρηματοδότηση έργων ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς στη χώρα μας. «Αναζητάμε τρόπους εξασφάλισης κεφαλαίων με χαμηλό κόστος, ωστόσο, το ρίσκο που ακόμα προσμετρούν οι τράπεζες για την Ελλάδα είναι τέτοιο που δημιουργεί δυσκολίες», εξήγησε ο Ανδρέας Πολυκάρπου.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη επαφές μεταξύ της ZTE και της Forthnet, προκειμένου να καταρτιστεί επιχειρηματικό σχέδιο για την από κοινού χρηματοδότηση και ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς. Το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών είχε υπογραφεί προ μηνών από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Forthnet, Πάνο Παπαδόπουλο και τον Deng Chao, επικεφαλής της ΖΤΕ Ελλάδος, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στην Κίνα και επισκέφτηκε το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της ΖΤΕ στη Σαγκάη.

Η ΖΤΕ χρηματοδοτεί, σε συνεργασία με κινεζικό τραπεζικό όμιλο ανάλογο έργο δημιουργίας τηλεπικοινωνιακού δικτύου νέας γενιάς στην Ισπανία. Μέχρι στιγμής έχει συμβάλει σε επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ της ισπανικής εταιρείας Jazztel (ανήκει στον όμιλο Orange).

Από την άλλη, ο γενικός διευθυντής πωλήσεων της ZTE, Γιώργος Αγγελής, επισημαίνει και την ανάγκη βελτίωσης του ρυθμιστικού πλαισίου, αναφέροντας ότι χρειάζεται να γίνουν υποχρεωτικές οι συνεγκαταστάσεις των υποδομών των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Τα στελέχη της ZTE προσθέτουν ακόμη ότι πλέον πελάτες της εταιρείας δεν είναι μόνο οι πάροχοι. Στα άμεσα σχέδια τους είναι η προώθηση υπηρεσιών που σχετίζονται με τις «έξυπνες πόλεις» και απευθύνονται σε φορείς όπως είναι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε πρώτη φάση η ZTE λανσάρει υπηρεσίες που αφορούν στην έξυπνη στάθμευση και τον τουρισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα