Ελάχιστες οι προσλήψεις μόνιμων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους

Ελάχιστες οι προσλήψεις μόνιμων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσλήψεις μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν τις 2.771 και θα αφορά υπουργεία και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Λίγες τελικά θα είναι οι προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο για το 2015 σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr αφού στην συμφωνία με τους δανειστές προβλέπεται ότι οι επαναπροσλήψεις που έγιναν με τον νόμο Κατρουγκαλου θα προσμετρηθούν στον προγραμματισμός των 15.000 προσλήψεων που προβλέπονται για φέτος. Ήδη από το Υπουργείο Εσωτερικών διαρρέεται ότι ο αριθμός για τις προσλήψεις θα φτάσει τις 2.771 και θα αφορά υπουργεία και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα σήμερα πηγές του υπουργείου επανέλαβαν κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει θέμα με τις επαναπροσλήψεις των υπαλλήλων, που είχαν απολυθεί ή είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα γίνουν κανονικά, ενώ επισήμαναν ότι θα προχωρήσουν και 2.771 προσλήψεις σε υπουργεία και υπηρεσίες του Δημοσίου, εκτός από τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας, για τις οποίες είναι αρμόδιο το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομικών.

Στο Υπουργείο Υγείας όπως άλλωστε έχει ήδη γίνει γνωστό θα γίνουν 4.500 προσλήψεις στην υγεία.

Παράλληλα όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου με «χειρουργικές» παρεμβάσεις, όπως στοχευμένες κινητικότητες, ενδυνάμωση καίριων υπηρεσιών με υπαλλήλους κ.λπ., σχεδιάζει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης να καλύψει τα μεγάλα κενά που έχουν προκύψει στο Δημόσιο απο το μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων, ο οποίος έχει συνεχείς συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου, ο κ. Βερναρδάκης σύντομα θα προωθήσει το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση στο Δημόσιο (το έχει καταρτίσει ο Γ. Κατρούγκαλος), αφού προηγουμένως κάνει ορισμένες διορθώσεις που προέκυψαν από τη δημόσια διαβούλευση αλλά και από φορείς, ενώ στο τέλος της εβδομάδας θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο θα αναβαθμιστεί και θα αποτελέσει τη βασική πηγή στελεχών του Δημοσίου. Επίσης θα προχωρήσει η διαδικασία εισαγωγής νέων δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα σπουδών.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika

Δημόσιο: Στον μισθό τα επιδόματα για να μην ανοίξει η ψαλίδα στο μισθολόγιο

Έρχεται το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ με 9 αυτόματα πιστοποιητικά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα