Γ. Βασιλειάδης στο Ραδιόφωνο 24/7: Θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για τη βία στα γήπεδα

Γ. Βασιλειάδης στο Ραδιόφωνο 24/7: Θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για τη βία στα γήπεδα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τη διαιτησία, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων και τη βία στα γήπεδα. Έρχονται αλλαγές στον χώρο του ποδοσφαίρου

Ριζικές αλλαγές στον χώρο του ποδοσφαίρου προανήγγειλε μέσω της εκπομπής ” Η Φυλή των Φίλων” του Κώστα Αρβανίτη στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

“Με τροπολογία και με τις εκλογές που θα γίνουν στην ΕΠΟ, θα αλλάξει το καταστατικό. Έχουμε ζητήσει διαφάνεια και λογοδοσία” είπε ο κ Βασιλειάδης και σημείωσε ότι σε συνεργασία με τη FIFΑ και την UEFA έχουν μπει όροι.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει η αίσθηση της διαφθοράς και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στην κανονικότητα.

“Χρειάζονται 2-3 χρόνια ηρεμίας και αποφάσεων, αλλά θα δώσουμε τη μάχη, την επόμενη ημέρα θα είμαστε νικητές” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.

Αναφερόμενος στη διαιτησία, ο κ. Βασιλειάδης, είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μπει στην ουσία του ζητήματος και εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις.

“Μπαίνουμε για πρώτη φορά στην ουσία του ζητήματος. Πρέπει να σπάσει ο κύκλος της σχέσης παραγόντων – διαιτητών”, είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι υπάρχει συζήτηση για αρχιδιαιτητές από το εξωτερικό.

Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων ο κ. Βασιλιάδης είπε ότι η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, αλλά ο αθλητικός νόμος θα δώσει λύση.

Αναφερόμενος στη βία, είπε “ότι η δικαιοσύνη θα ενεργεί άμεσα, οι αποφάσεις θα βγαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι ποινές θα είναι βαριές”.

“Θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο” είπε ο κ. Βασιλειάδης και γνωστοποίησε ότι για το θέμα, θα ασχοληθεί επιτροπή με τη συμμετοχή της FIFA της UEFA και του αθλητικού δικαστή.

Ο κ. Βασιλειάδης, ανέφερε τέλος ότι η κυβέρνηση προχωρά σε δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΣΕΦ, ανοιχτές στους πολίτες, ενώ επισήμανε τη σπουδαιότητα της ανάπλασης της Αθήνας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Βασιλειάδη:

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα