Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Πόρτο Ράφτη, Κορωπί και Αργολίδα

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Πόρτο Ράφτη, Κορωπί και Αργολίδα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Αττική. Φωτιές σε Πόρτο Ράφτη, Κορωπί και Αργολίδα

Λίγο πριν τις 13.30 το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Αυλάκι Πόρτο Ράφτη.

Στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 17 άτομα ως πεζοπόρο τμήμα, καθώς και δύο αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσβεση είναι δύσκολη, καθώς πρόκειται για έκταση με ψηλά πεύκα και δυσπρόσιτη στα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ και οι άνεμοι πνέουν ισχυροί. Ωστόσο, οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν καταφέρει πλέον να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε στο Κορωπί από φορτηγάκι που λαμπάδιασε στην άκρη του δρόμου. Λόγω του αέρα, η φωτιά επεκτάθηκε σε ξερά χόρτα στην περιοχή. Επί τόπου βρίσκονται 14 πυροσβεστικά οχήματα.

Φωτιά και στην Αργολίδα, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φούρνοι. Επί τόπου βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού εκτελούν δύο αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο είναι από τις 8.30 το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα σε λοφώδη έκταση στον Κουβαρά Κερατέας.

Επί τόπου έσπευσαν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού έκανε κι ένα ελικόπτερο. Και εκεί οι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα