Στο μικροσκόπιο της ΝΔ οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης

Στο μικροσκόπιο της ΝΔ οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης
The trial of Golden Dawn, in Athens, Greece on Sept. 6, 2016. / , 6 2016. SOOC

Με αφορμή τα σενάρια για αύξηση του ορίου ηλικίας για την αποχώρηση των ανώτατων δικαστών. Σε διαφορετικό μήκος κύματος από την επίσημη γραμμή της ΝΔ για Στουρνάρα ο Νικήτας Κακλάμανης

Μπορεί στη Νέα Δημοκρατία να επέλεξαν χτες να σηκώσουν τους τόνους για το θέμα των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας εντούτοις στο μικροσκόπιο της Πειραιώς βρίσκονται οι εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης και ιδίως τα σενάρια ότι εξετάζεται από πλευράς κυβέρνησης να ανέβει το όριο ηλικίας για την αποχώρηση των δικαστικών λειτουργών.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι «αδιανόητη» οποιαδήποτε μεταβολή στο συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας πως το «το όριο ηλικίας για την αποχώρηση των δικαστικών λειτουργών είναι συνταγματικά προσδιορισμένο», ενώ πίσω από αυτά τα σενάρια βλέπουν «παιχνίδια με τους θεσμούς, το Σύνταγμα και εν τέλεια με την ίδια τη Δημοκρατία» από πλευράς κυβέρνησης, εμμένοντας στην άποψή τους για επιχείρηση χειραγώγησης των δικαστών από το Μαξίμου.

Μάλιστα δεν παραβλέπουν να σημειώσουν ότι όλα αυτά τα σενάρια έρχονται σε μια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το νόμο Παππά που θα κρίνει και την τύχη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει λόγο για εντύπωση συναλλαγής που δημιουργείται στους πολίτες μετά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους επικεφαλής των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας όταν και εθίγη το θέμα των μισθολογικών ζητημάτων των δικαστικών λειτουργών.

Σε κάθε περίπτωση στη ΝΔ περιμένουν τις εξελίξεις και δηλώνουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα να αντιδράσουν. Την ίδια στιγμή με ανοιχτό το μέτωπο στο χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο η ΝΔ το εντάσσει στη λογική της «θεσμικής εκτροπής» για την οποία είχε μιλήσει ήδη από τη ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναφέρουν το θέμα της εξεταστικής για την διερεύνηση των ευθυνών Τσίπρα-Βαρουφάκη για την οικονομία κατά την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Χτες ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, στον απόηχο της κατάθεσης Στουρνάρα στην εξεταστική επιτροπή για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (real fm) ότι η πρόταση της ΝΔ παραμένει στο τραπέζι καθώς «είναι μεγάλα λάθη με μεγάλο κόστος που μεταφέρεται όλο αυτό στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Ε, δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε».

Την ίδια στιγμή πάντως σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της Πειραιώς που περιβάλλει με εμπιστοσύνη το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης (ΑΝΤ1) άσκησε σκληρή κριτική στον κεντρικό τραπεζίτη για τα όσα είπε σε βάρος του Γ. Προβόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν χρειάζεται να λαμβάνετε και τόσο σοβαρά υπόψη τα όσα λέει ο κ. Στουρνάρας».

ΦΩΤΟ SOOC

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα