Βίντεο: Πως κατασκευάζεται ένας δίσκος βινυλίου και γιατί “δεν λέει ακόμα να πεθάνει”

Βίντεο: Πως κατασκευάζεται ένας δίσκος βινυλίου και γιατί “δεν λέει ακόμα να πεθάνει”

Το βινύλιο επιστρέφει δυναμικά. Οι τάσεις παγκοσμίως και ένα βίντεο που κάθε φίλος της μουσικής πρέπει να δει

Οι πωλήσεις των LPs έχουν διπλασιαστεί φέτος σε σχέση με πέρσι στη Μεγάλη Βρετανία. Περισσότεροι από 550.000 δίσκοι έχουν πουληθεί στο  Γυραία Αλβιόνα.

Πριν από πέντε χρόνια οι δίσκοι βινυλίου απειλούνταν με εξαφάνιση ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις τους.

Άλμπουμ από τους Daft Punk, τους Arctic Monkeys και τον David Bowie έχουν βοηθήσει στο να ανέβει ξανά στα ύψη, η δημοτικότητα του βινυλίου.

Τα LPs σήμερα αντιπροσωπεύουν το 0,8% όλων των άλμπουμ που πωλούνται στη Μεγάλη Βρετανία. Το ποσοστό είναι ακόμα μικρό, ωστόσο είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο του 2007 που ήταν μόλις 0,1%.

Σε μια γιορτή των ανεξάρτητων δισκοπωλείων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο τα έσοδα από τις πωλήσεις άγγιξαν τις δυο εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με την BPI περισσότερα από 700.000 LPs θα έχουν πουληθεί μέχρι το τέλος του έτους και θα αποφέρει 12 εκατομμύρια λίρες.

Η  παλαιά μονάδα παραγωγής EMI στο Hayes που αγοράστηκε από  Mark Wadhwa και τον Tim Robinson το 2000, συνεργάζεται με καλλιτέχνες και δημιουργεί υψηλής ποιότητας σπάνια βινύλια.

Το εργοστάσιο έχει έξι εκατομμύρια καλούπια, συμπεριλαμβανομένων κλασικών, όπως το The Dark Side of the Moon των Pink Floyd.

(Πηγή: Daily Telegraph)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα