Όταν το “Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει” είχε άλλο τίτλο

Όταν το “Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει” είχε άλλο τίτλο

Ο παραγωγός της ταινίας που αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, του "Star Wars: The Force Awakens", αποκάλυψε πως ο αρχικός της τίτλος ήταν άλλος. Δείτε τι έκανε τους παραγωγούς να αλλάξουν τον τίτλο (Pics)

Ο παραγωγός του “Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει”, Pablo Hidalgo αποκάλυψε πως ο αρχικός τίτλος της νέας ταινίας που συνεχίζει να σπάει τα ταμεία και να καταγράφει νέο ρεκόρ, είχε άλλο τίτλο.

Ο ίδιος επισήμανε πως το δεύτερο μισό του του τίτλου, δηλαδή “The Force Awakens”, άλλαξε την τελευταία στιγμή από τους δημιουργούς, μιας και ο επικρατέστερος τίτλος ήταν το “Shadow of the Empire”.

Σύμφωνα με τη δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο συγκεκριμένος τίτλος ήταν εμπνευσμένος από ένα από τα βιβλία της σειράς, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1996 και εμπεριεχόταν στη σειρά των βιβλίων του Steven Perry.

Στο συγκεκριμένο βιλίο, με τίτλο “Shadows of the Empire”, περιγραφόταν η προετοιμασία για την επιστροφή του Jedi, μάλιστα ήταν τόσο διάσημο όταν πρώτο κυκλοφόρησε, ώστε να κυκλοφορήσει και σε ηλεκτρονικό παιχνίδι και σε κόμικ.

 

Ο παραγωγός επισημαίνει πως με τόσα βιβλία για τη σειρά είναι αναπόφευκτο να υπάρχει “σύγκρουση” για την επιλογή του ιδανικού τίτλου ή της ιδανικής ιστορίας.

Ο λόγος που οι παραγωγοί προχώρησαν στην αλλαγή όχι μόνο του τίτλου, αλλά και της τροποποίησης του σεναρίου ήταν ότι η εταιρία παραγωγής, η Disney, έθεσε όρο να “χρησιμοποιηθούν” ως βάση της νέας ταινίας, παλαιότερες ταινίες, με αποτέλεσμα το “Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει” να μην έχει καμία σχέση με το βιβλίο του 1996.

Η ταινία που έκανε πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου έχει σπάσει κάθε ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων, συγκεντρώνοντας έσοδα που ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια , ενώ παραμένει στην πρώτη θέση σε όλο τον κόσμο.

(Πηγή: ign)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα