“Φυσικό δικαίωμα τα αντίποινα” υποστηρίζει ο Τούρκος αντάρτης που σκότωσε το Ρώσο πιλότο

default image

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Ρώσος αντάρτης που σκότωσε το Ρώσο πιλότο του καταρριφθέντος μαχητικού Su-24, καθώς δήλωσε σε τουρκική εφημερίδα ότι τα αντίποινα αποτελούν φυσικό δικαίωμα

Ο Alparslan Çelik, ο Τούρκος μαχητής που φέρεται να σκότωσε το Ρώσος πιλότο του καταρριφθέντος μαχητικού Su-24, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet πως “αποτελεί φυσικό δικαίωμα να ασκηθούν αντίποινα, όπως χαρακτήρισε τη δολοφονία του Oleg Peshkov.

“Αυτός ο πιλότος μας είχε βομβαρδίσει πριν από πέντε λεπτά (πριν από την κατάρριψή του), τα αδέρφια μας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από αυτές τις βόμβες. Δεν υπάρχει θέση για κάποιον που βομβαρδίζει κάθε μέρα Τουρκομάνους αμάχους στη συνείδησή μου, είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

“Τα αντίποινα είναι το πλέον φυσικό δικαίωμα. Τα αντίποινα είναι μέσα στη ζωή” συμπληρώνει ο ίδιος.

Σε μια συνέντευξή του στις 14 Δεκεμβρίου ο ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα σημείωσε πως ο δολοφόνος του πιλότου, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του ήταν Τούρκος πολίτης, “φωτογραφίζοντας” μάλιστα τον Çelik.

 

Παράλληλα, ο διπλωματικός πόλεμος μεταξύ των δυο χωρών συνεχίζεται με την Τουρκία να κατηγορεί τη Ρωσία για το βομβαρδισμό τουρκομάνων αμάχων, με τη δεύτερη να επιμένει πως τα πυρά της στοχεύουν αποκλειστικά τις βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως οι επιχειρήσεις στη Συρία θα συνεχιστούν μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη χώρα. Πρόσθεσε ότι μόλις οι Σύροι αποφασίσουν να σταματήσουν να πολεμούν και ξεκινήσουν συνομιλίες, “δεν θα γίνουμε πιο Σύροι από τους Σύρους” και διαβεβαίωσε ότι τότε η Μόσχα θα ολοκληρώσει τη στρατιωτική της δράση στην περιοχή.

Παράλληλα, επισήμανε πως η Τουρκία βασιζόταν στις “πλάτες” των συμμάχων της όταν έκανε την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους και πως δεν βλέπει άμεσα διπλωματική λύση στην κρίση των σχέσεων των δύο χωρών.

(Πηγή: hurriyetdailynews)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα