Κουτσούμπας για Καμμένο – Noor 1: Αυτή είναι η σαπίλα του συστήματος

Κουτσούμπας για Καμμένο – Noor 1: Αυτή είναι η σαπίλα του συστήματος
Συζήτηση επί του διανεμηθέντος πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση κατά του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου "για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην από 10.3.2017 πρόταση», και λήψη απόφασης για την άσκηση ή μη δίωξης κατά του πρώην Υπουργού με μυστική ψηφοφορία (άρθρο 86 του Συντάγματος, άρθρα 153 επ. του Κ.τ.Β. και άρθρα του ν. 3126/2003 "Ποινική Ευθύνη των Υπουργών"). (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ότι πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση αλλά πήρε αποστάσεις από όλες τις πλευρές λέγοντας ότι το κόμμα του δεν έχει σχέση με αυτή τη «δυσωδία»

Υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης του Noor 1 και των καταγγελιών για παρέμβαση του Π. Καμμένου τάχθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας όμως ότι το κόμμα του δεν θέλει να έχει σχέση με τη «σαπίλα του συστήματος.

Ο κ. Κουτσούμπας διερωτήθηκε γιατί ασχολείται ο κ. Καμμένος τώρα τόσο δραστήρια με το Noor 1 όταν αυτή η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και 2 χρόνια. «Το τι τελικά δίνει και τι παίρνει κάθε φορά ο εκάστοτε εμπλεκόμενος επιχειρηματίας ή ο εκάστοτε εμπλεκόμενος υπουργός και η κυβέρνηση στην οποία ανήκει, είναι θέμα προς διερεύνηση, το οποίο θα αποτελεί αντικείμενο πάλι κάποιων εξεταστικών επιτροπών, όπως όλα δείχνουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ πήρε, όμως, σαφείς αποστάσεις από την υπόθεση λέγοντας ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να ασχολείται με αυτόν τον κόσμο. «Το ΚΚΕ δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα ακριβώς γιατί αυτός ο κόσμος σας, δεν είναι ο δικός μας κόσμος. Είναι όλος δικός σας αυτός ο κόσμος, η σαπίλα του συστήματος» είπε και πρόσθεσε ότι «οι πόλεμοι, το λαθρεμπόριο, τα ναρκωτικά είναι παιδιά κι όχι αποπαίδια του συστήματος, που ξερνάει την μπόχα του». 

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε, μάλιστα, τον κ. Καμμένο ότι δεν καταφέρνει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι είναι τίμιος. «Δεν τα καταφέρνει γιατί πρέπει και να είναι τίμιος αλλά και να φαίνεται τέτοιος κάτι που όμως το έχουν ακυρώσει οι ενέργειες, τα λόγια και οι πράξεις του» πρόσθεσε ο ΓΓ του ΚΚΕ αναφερόμενος στον κ. Καμμένο.

«Σήμερα είναι φανερό ότι έχει οξυνθεί η διαπάλη μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος της πίτας και οι αποκαλύψεις ενδεχόμενης ή όχι εμπλοκής σε εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματιών ή επιχειρηματικών ομίλων αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει. Και η διαπάλη αυτή βέβαια, σιγοντάρεται και από κάθε είδους Καμμένους που υπάρχουν σε όλο το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων, από τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους προηγούμενους κυβερνώντες αλλά και τους δουλέμπορους, φασίστες, ναζιστές εγκληματίες» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα