Τσακαλώτος – Βούτσης ‘αδειάζουν’ το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Τσακαλώτος – Βούτσης ‘αδειάζουν’ το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής
Meeting between counterparts Euclid Tsakalotos and Jeroen Dijsselbloem, at the Ministry for Finance, in Athens, on Sep. 25, 2017 / Jeroen Dijsselbloem, , 25 , 2017 Menelaos Myrillas / SOOC

Για λάθος υπολογισμό των τόκων από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών. Αντίδραση και από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση που εκφράζει την έκπληξή του

«Πρόκειται για λάθος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, για το ύψος των τόκων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

“Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οδηγήθηκε σε λανθασμένες εκτιμήσεις, αξιοποιώντας στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος που είχαν μεταβιβαστεί στη Βουλή το 2014”, σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με αποτέλεσμα να εκτινάσσει τους τόκους στα 84,3 δισεκατομμύρια ευρώ την χρονική περίοδο 2021-2026.

Έκπληκτος ο Βούτσης για τα μη έγκυρα στοιχεία

«Η συνηγορία και η συνδρομή για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους, στην κρίσιμη μάλιστα περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και αναμένονται θετικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, δεν είναι δυνατόν να γίνονται με διογκωμένα στοιχεία από πίνακες της χρήσης του έτους 2013 και με την κινδυνολογία περί χρεοκοπίας. Εκφράζω την έκπληξή μου για τη χρήση μη έγκυρων στοιχείων και τη συνακόλουθη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων» δηλώνει παράλληλα ο Νίκος Βούτσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος της Βουλής δεν είναι η πρώτη φορά που βάλλει κατά του γραφείου προϋπολογισμού καθώς είχε εκφράσει ξανά τη δυσαρέσκειά του το Μάιο όταν μια μέρα μετά τη συμφωνία κυβέρνησης- θεσμών το Γραφείο Προϋπολογισμού παρά το θετικό κλίμα που προέκυπτε κατέγραφε δυσοίωνες προβλέψεις στην τριμηνιαία έκθεσή του.

(Φωτογραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα