11η Σεπτεμβρίου: Λύθηκε ο γρίφος με τη φωτογραφία – μυστήριο στο Ground Zero

default image

Πώς μία φωτογραφία γάμου έγινε αφορμή να πάρει φωτιά το twitter, μέχρι να λάμψει η αλήθεια. Ο γάμος και τα έξι άτομα ενός ενσταντανέ που προκάλεσαν την έναρξη μιας αγωνιώδους αναζήτησης

Τον Οκτώβριο του 2001, μία φίλη της Elizabeth Stringer Keefe επισκέφτηκε το “Σημείο Μηδέν” στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Ανάμεσα σε εικόνες που θύμιζαν χαλάσματα ακόμη, εντόπισε και μία γαμήλια φωτογραφία πεταμένη στο δρόμο.

Η ίδια παρέδωσε τη φωτογραφία αυτή στην Elizabeth Stringer Keefe, όταν αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Καλιφόρνια. “Μου παρακάλεσε να κάνω κάτι που να αξίζει τον κόπο και να λύσω το γρίφο”, παραδέχεται η ίδια Stringer Keefe.

Και συνέχισε: “Υπάρχει μία διάχυτη ομορφιά στην φωτογραφία. Τόση ευτυχία. Ακόμα και αν κάτι έχει αλλάξει μεταξύ τους από τις 9/11, ήξερα μόλις την είδα ότι έπρεπε να την παραδώσω στον ιδιοκτήτη της. Εύχομαι να έχει ευχάριστο τέλος όλο αυτό”. 

Όλες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των έξι ατόμων που απεικονίζονται στη φωτογραφία έπεφταν στο κενό. Αλλά τα τελευταία χρόνια, σε κάθε επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, η καθηγήτρια τουιτάρει ένα πιστό αντίγραφο της φωτογραφίας, που σκάναρε και φυλά σαν “κόρη οφθαλμού” στο κινητό της.

Το tweet της φετινής χρονιάς, έσπασε τα “κοντέρ” και πάνω από 60.000 άνθρωποι είδαν τα χαρούμενα πρόσωπα της φωτογραφίας.

Το αποτέλεσμα; Μα, το προφανές. Όταν την αλήθεια δεν μπορείς να τη βρεις μόνος, την βρίσκουν τα social media. “Οι πρωταγωνιστές αυτού του εξαιρετικού καρέ, βρέθηκαν και μάλιστα, είναι όλοι καλά στην υγεία τους”, αναφέρει η καθηγήτρια.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Fred Mahe, κάτοικος του Μανχάταν (με καταγωγή από το Κολοράντο) επικοινώνησε μαζί της για να αποδείξει ότι ο ίδιος είναι το πρόσωπο στα αριστερά της φωτογραφίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Τον ξέρω αυτόν τον γάμο. Ήμουν και εγώ εκεί. Η φωτογραφία ήταν στον 77ο όροφο ενός από τους δύο Πύργους. Για την ακρίβεια την είχα πάνω στο γραφείο μου”. 

,

,

,

,

,

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα