Ο …ιός Τakata χτύπησε και τη Ferrari που ανακαλεί 2.600 supercars.

Ο …ιός Τakata χτύπησε και τη Ferrari που ανακαλεί 2.600 supercars.

Σε ανάκληση 2.600 αυτοκινήτων της προχώρησε η Ferrari με αιτιολογία ένα «δυνητικό πρόβλημα ενός εξαρτήματος μέσα στους αερόσακους».

Τι κοινό μπορεί να έχει το …ταπεινό Honda Civic με την πανάκριβη LaFerrari; Εκτός από το γεγονός ότι και τα δύο έχουν τέσσερις τροχούς και έναν κινητήρα, και τα δύο ανακλήθηκαν λόγω των ελαττωματικών αερόσακων της Takata.

«Το πρόβλημα προέρχεται από ένα δυνητικό ελάττωμα στην παραγωγή ενός εξαρτήματος μέσα στους αερόσακους που έχουν τοποθετηθεί σε περίπου 2.600 οχήματα. Και, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, το πρόβλημα αυτό δεν σχετίζεται με τις ανακλήσεις που έχουν κάνει άλλοι κατασκευαστές εξαιτίας των αερόσακων Takata», ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος της ιταλικής φίρμας.

Μεταξύ των μοντέλων της Ferrari που ανακαλούνται, περιλαμβάνονται supercar όπως οι 458 Italia, California Τ, FF,  F12 Berlinetta και LaFerrari.

Να σημειωθεί ότι οι ελαττωματικοί αερόσακοι της εταιρείας Takata έχουν θεωρηθεί υπεύθυνοι για τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και για εκατοντάδες τραυματισμούς, και έχουν «οδηγήσει» πολλές εταιρίες στην ανάκληση μοντέλων τους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota, Nissan, Honda, BMW, Chrysler και τα οχήματα που έχουν ανακληθεί, συνολικά, ξεπερνούν τα 34 εκατ. μόνο στις ΗΠΑ .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα