Στρατούλης: Θα αγωνιστώ ώστε η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή

Στρατούλης: Θα αγωνιστώ ώστε η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή
Τριμερής συνάντηση υπό τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, με τη ΓΣΕΕ και τους εργοδοτικούς φορείς για την σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015, στο υπουργείο Εργασίας. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Ευρωκίνηση

Τι ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας Δημήτρης Στρατούλης κατά την παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο εργασίας που τον απομακρύνει από τον υπουργικό θώκο (vid)

Ο σαρωτικός ανασχηματισμός της Παρασκευής άφησε εκτός κυβέρνησης όπως ήταν φυσικό τα μέλη της Αριστερής πλατφόρμας που καταψήφισαν τη συμφωνία στη βουλή και έπληξαν καίρια τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη βουλή. Η τελετή παράδοσης, παραλαβής στο υπουργείο εργασίας τη Δευτέρα, όπου και βρισκόταν ο Δημήτρης Στρατούλης ως αναπληρωτής υπουργός είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα θα μπορούσε ο βουλευτής να δηλώσει με αφορμή την απομάκρυνσή του.

Τι δήλωσαν Σκουρλέτης και Στρατούλης που φεύγουν από το υπουργείο:

Σκουρλέτης: Προσπαθήσαμε με όποιες δυνατότητες είχαμε να κάνουμε μικρά βήματα

“Μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες από τη θέση της πολιτικής ηγεσίας μας δόθηκε η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τα αποτελέσματα μιας πεντάχρονης βάρβαρης πολιτικής. Είδαμε πως μεταφράζεται στην καθημερινή ζωή το να είναι η χώρα μας πρωταθλήτρια της ανεργίας” ανέφερε ο πρώην υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και συμπλήρωσε: “Ζήσαμε τις αγωνίες των εργαζομένων και προσπαθήσαμε με όποιες δυνατότητες είχαμε να κάνουμε μικρά βήματα, που κάποια από αυτά είχα και αποτέλεσμα”.

“Κάτω από τις συνθήκες της πρωτόγνωρης, δύσκολης διαπραγμάτευσης, βάλαμε μπρος πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης ήταν νομοσχέδιο αυτού του υπουργείου για την ανθρωπιστική κρίση. Υπογράψαμε απόφαση πριν λίγες μέρες που αφορά την επανασύνδεση ρεύματος σε χιλιάδες σπίτια” συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης για τα πεπραγμένα του από την 26 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα στο υπουργείο.

Ο κ. Σκουρλέτης που μετακινείται στο υπουργείο ΠΑΠΕΝ “Σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας και βάλαμε μπρος εγκεκριμένο επίδομα αφερεγγυότητας το οποίο είχε μπλοκάρει η προηγούμενη κυβέρνηση. Την Παρασκευή υπογράφτηκε η ΚΥΑ για τους εργαζόμενους του Πεντελικού, που μπορούν κι αυτοί να πάρουν ένα επίδομα” .

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σώμα επιθεώρησης εργασίας “Προχωρήσαμε στην αναδιοργάνωση του σώματος επιθεώρησης εργασίας και παρά τις μικρές δυνατότητες, αυτό βρήκε τον βηματισμό του. Για την κυβέρνηση η προσπάθεια να εφαρμοστεί η νομοθεσία της εργασίας είναι προτεραιότητα” σημείωσε.

Στα πεπραγμένα της θητείας του δήλωσε: “Το τελευταίο εξάμηνο, το ισοζύγιο απασχόλησης στη χώρα μας είναι το καλύτερο της τελευταίας 15ετίας, παρά τα όσα μας έλεγαν με τρόπο τρομοκρατικό τα ΜΜΕ. Μπαίνουμε σε μια φάση όπου πολλά πράγματα έχουν επιδεινωθεί. Να περιορίσουμε όσο είναι δυνατό τις επιπτώσεις μιας δύσκολης συμφωνίας στην κοινωνία”.

Στρατούλης: Θα αγωνιστώ ώστε η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Δημήτρης Στρατούλης, ένας από τους υπουργούς που καταψήφισε τη συμφωνία και ο οποίος δήλωσε: “Με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το ‘ΟΧΙ’ μου στη συμφωνία δεν αναιρεί τη στήριξή μου στην κυβέρνηση για την εφαρμογή των προγραμματικών της δηλώσεων στο λαό”.

Ο κ. Στρατούλης σημείωσε πως ως βουλευτής θα προσπαθήσει να στηρίξει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και κυρίως την δημόσια ασφάλεια, μετά και την εμπειρία που απέκτησε από τη θέση του στο υπουργείο και συμπλήρωσε: “Θα αγωνιστώ ώστε η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή, ώστε να μην αναλάβει αυτή δεσμεύσεις έναντι στους δανειστές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα