Πέντε πανεπιστημιακοί συζητούν για την επόμενη μέρα της αξιολόγησης

Πέντε πανεπιστημιακοί συζητούν για την επόμενη μέρα της αξιολόγησης
Daily life in Athens, Greece on Jan. 13, 2016. / , 17 2016. SOOC

Δύο Οικονομολόγοι, ένας Νομικός, ένας Διοικητικός Επιστήμονας και ένας Ιστορικός απαντούν στο ερώτημα “μετά την αξιολόγηση, τι;”

Θα καταφέρει να ξεφύγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της μείωσης του βιοτικού επιπέδου; Υπάρχει λύση την επόμενη μέρα της αξιολόγησης και ποια είναι αυτή;

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα βασικά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν κορυφαίοι Πανεπιστημιακοί της χώρας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας στην Καλαμάτα.

Την ώρα που η συνολική πτώση του ΑΕΠ είναι συγκρίσιμη με τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις του 20ου και 21ου αιώνα και η ύφεση θα είναι παγκοσμίως η 2τερη μεγαλύτερη ύφεση στα τελευταία 100 χρόνια και η πρώτη σε διάρκεια, πέντε Καθηγητές Πανεπιστημίων, συζητούν και αναλύουν όλα τα δεδομένα για την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και οι πολίτες της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας με τους παρακάτω ομιλητές:

Πάνος Καζάκος: Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Συμβουλίου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου. Έχει πλούσια εκπαιδευτική δραστηριότητα στα γνωστικά αντικείμενα της πολιτικής οικονομίας (μακροοικονομικής), των διεθνών οικονομικών σχέσεων, του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη, της ευρωπαϊκής οικονομικής ενοποίησης και της οικονομικής θεωρίας της πολιτικής. Έχει διδάξει στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων.

Παναγιώτης Λιαργκόβας: Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κάτοχος της έδρας Jean Monnet. Διετέλεσε Πρόεδρος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών κατά την περίοδο 2007-12 και στη συνέχεια Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή των Ελλήνων από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Clark της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ), απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D). Υπήρξε υπότροφος του Αμερικανικού Ιδρύματος Fulbright και του κοινωφελούς ιδρύματος Α/φών Π. Μπάκαλα.

Αντώνης Μακρυδημήτρης: Καθηγητής της διοικητικής επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία εξωτερικού του ΙΚΥ στο London School of Economics and Political Science και το University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright διετέλεσε το 1992 επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ, καθώς και στα Πανεπιστήμια Cambridge και Λονδίνου της Αγγλίας.

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Διετέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κατά την περίοδο 2009-2012 και στη συνέχεια Υφυπουργός Παιδείας από τον Ιούνιο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2013 στην τρικομματική Κυβέρνηση συνεργασίας. Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965 και εκεί τελείωσε το Πειραματικό Σχολείο και στο Πρότυπο Κλασσικό Λύκειο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Poitiers στη Γαλλία.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος: Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1972. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας τού Τμήματος ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου από το 2014. Ασκεί επίσης τα καθήκοντα του ∆ιευθυντή του ∆ι-Ιδρυματικού ΠΜΣ, «Επιχειρηματικότητα & ∆ιακυβέρνηση» (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ΑΤΕΙ Πελοποννήσου). Είναι Αρχισυντάκτης του παλαιότερου ελληνικού περιοδικού ιδεών, της ΝΕΑΣ ΕΣΤΙΑΣ, και τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας, Η Καθημερινή, στο ένθετο «Τέχνες & Γράμματα».

Φωτο: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα