Χειροπέδες σε δημοτικό σύμβουλο για εκβιασμό

Χειροπέδες σε δημοτικό σύμβουλο για εκβιασμό

Το ποσό των 120.000 ευρώ απαιτούσαν από έναν 66χρονο, ένας δημοτικός υπάλληλος της Β. Ελλάδας και ένας ιδιώτης, προκειμένου να σταματήσουν να τον βρίζουν μέσω δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο

Έναν 49χρονο δημοτικό σύμβουλο της Βόρειας Ελλάδας και έναν 47χρονο ημεδαπό ιδιώτη συνέλαβε η αστυνομία το μεσημέρι της Πέμπτης (11/09) στη Θεσσαλονίκη. Κατηγορούνται κατά περίπτωση για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, απειλή και συκοφαντική δυσφήμηση.

Η δράση τους αποκαλύφτηκε μετά από καταγγελία που έγινε. Οι δύο συλληφθέντες απαίτησαν εκβιαστικά από έναν 66χρονο ημεδαπό χρήματα, προκειμένου να σταματήσουν να τον εξυβρίζουν μέσω δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο. Αρχικά ζήτησαν το ποσό των 120.000 ευρώ, το οποίο μετά από διαπραγματεύσεις έπεσε στις 45.000 ευρώ.

Αν τα κατέβαλε ο 66χρονος, θα σταματούσαν να τον βρίζουν μέσω δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ενώ ο δημοτικός υπάλληλος θα απέσυρε δημοσιεύματα που είχε αναρτήσει σε υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο.

Το ραντεβού δόθηκε σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, με τον 47χρονο ιδιώτη να συλλαμβάνεται λίγα λεπτά αφότου είχε παραλάβει ως προκαταβολή από τον 66χρονο 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια, στα χέρια των αρχών έπεσε και ο δημοτικός υπάλληλος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα