Απίθανο. Στα 27 εκατ. ευρώ η αποζημίωση του Μοντετζέμολο από τη Fiat

Απίθανο. Στα 27 εκατ. ευρώ η αποζημίωση του Μοντετζέμολο από τη Fiat

Τα 27 εκατ. ευρώ θα πάρει σαν αποζημίωση μετά την απομάκρυνσή του από την προεδρία της Ferrari o Λούκα Ντι Μοντετζέμολο. Συγχρόνως, το νέα αφεντικό της «σκουντερία» προχωρά σε αύξηση της παραγωγής.

Κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο είναι το ποσό των 27.000.000 ευρώ το οποία θα λάβει ως αποζημίωση ο Λούκα Ντι Μοντετζέμολο, μετά την απομάκρυνσή του από την προεδρία της Ferrari, την οποία κρατούσε επί 23 χρόνια.

Ο 67χρονος Μοντετζέμολο θα πάρει τα μισά από αυτά τα χρήματα  μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2015, ενώ το υπόλοιπο ποσό είναι πληρωτέο σε 20 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Fiat SpA.

Πάντως, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο Λούκα Ντι Μοντετζέμολο μπορεί με αυτά τα χρήματα να απολαύσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, ξαπλωμένος σε μια αιώρα, σε ένα νησί της Καραϊβικής, απολαμβάνοντας ένα ακριβό μπακάρντι. Δεδομένου μάλιστα, ότι στη συμφωνία του με την Fiat, υπάρχει ο ρητός όρος, ότι μέχρι το 2017 δεν μπορεί να εργαστεί σε ανταγωνιστική εταιρία.

Βεβαίως, είναι κάπως δύσκολο να σκεφτούμε το Λούκα, κάτω από ένα τεράστιο φοίνικα, να απολαμβάνει ένα δροσερό κοκτέιλ. Άλλωστε, τα χρόνια της παρουσίας του στην Ferrari, τα νέο μοντέλα που κατασκεύασε η φίρμα και η παντοκρατορία της «σκουντερία» στην φόρμουλα 1 με τον Μίκαελ Σουμάχερ, μας δείχνουν ένα άτομο, κάθε άλλο παρά ήσυχο.

Από την άλλη πλευρά, η Ferrari ανασυντάσσεται. Και, σύμφωνα με το νέο αφεντικό της, τον Σέρτζο Μαρκιόνε, η εταιρία θα αυξήσει την παραγωγή της από το 2015, στα 10.000 αυτοκίνητα ετησίως, έναντι των 7.000 που κατασκευάζει τώρα.

Παράλληλα, κάθε άλλο παρά τυχαίο πρέπει να θεωρείται το γεγονός, ότι την ημέρα που αναλαμβάνει ο Μαρκιόνε (και) τα ηνία της Ferrari, στις 23 Οκτωβρίου, θα γίνει η πρεμιέρα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, της μετοχής του γκρουπ Fiat-Chrysler.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα