Κόντρα Τσακαλώτου- Δένδια με Τουέιν, στίχους του Dylan και Deja vu

Κόντρα Τσακαλώτου- Δένδια με Τουέιν, στίχους του Dylan και Deja vu

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε στον υπουργό Οικονομιικών με απόφθεγμα του Τουέιν και στίχους του Ντύλαν. "Τουλάχιστον αναβαθμίζουμε τις λογοτεχνικές σας αναφορές", ανταπάντησε ο Τσακαλώτος και άρχισε τα καρφιά

Μάρκ Τουέιν και Dylan στη Βουλή: Η επιλογή του Ευκλείδη Τσακαλώτου να απαντήσει το πρωί με μία φράση του αμερικανού συγγραφέα στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας περί εξαφάνισης του, μετέτρεψε το όνομα του Μάρκ Τουέιν σε trend στο twitter καθώς οι νεοδημοκράτες ακολούθησαν το παράδειγμα του Βασίλη Κικίλια που ανταπάντησε στον υπουργό Οικονομικών με έτερο απόφθεγμα του ίδιου συγγραφέα. Φυσικά η αντιπαράθεση μέσω αποφθεγμάτων του Τουέιν συνεχίστηκε και στη Βουλή, όπου απαγγέλθηκαν και στίχοι του Bob Dylan, ενώ ακολούθησαν καρφιά περί Deja vu όσον αφορά στη γραμμή της ΝΔ.

Την αρχή έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος απαντώντας στον κ.Τσακαλώτο στη Βουλή, είπε: “Επειδή έγινε της μόδας χάρη σε σας ο Μαρκ Τουέιν, να σας πω ένα άλλο δικό του ρητό. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη γάτα και στο ψέμα; Ότι η γάτα έχει μόνο εννιά ζωές.”

Δεν έμεινε όμως εκεί αλλά συνέχισε: “Μια και γνωρίζετε καλά την αγγλική. Όταν ήμουν μικρότερος μου άρεσε ο Bob Dylan. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πάρει το βραβείο Νόμπελ. Υπάρχει ένας στίχος που θυμήθηκα τώρα το Αll Along The Watchtower. “This is not our fate. So let us not talk falsely now, the hour is getting late” “ Δεν είναι η μοίρα μας αυτή, αφήστε τα ψέματα, έχει περάσει η ώρα”.

Ο κ.Τσακαλώτος στην απάντηση του σχολίασε: “Δεν ξέρω τι θα καταφέρω στην διαπραγμάτευση. Τουλάχιστον αναβαθμίζουμε τις λογοτεχνικές σας αναφορές. Με χαρά σας ακούω να λέτε για Μαρκ Τουέιν και Dylan”.

Είπε μάλιστα καυστικά: “Όταν μιλούσε ο Δένδιας είχα Deja vu. Προσπαθούσα να θυμηθώ γιατί είχα Deja vu. Και μετά θυμήθηκα ότι άκουσα σήμερα το πρωί τον Παπαδημητρίου και τον Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο να λένε ακριβώς αυτά που είπτε τώρα ο κ.Δένδιας. Ιδιες φράσεις. Δεν ξέρω ποιος δίνει γραμμή σε ποιον”.

Απάντησε όμως και πολιτικά στον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο, διευκρινίζοντας έτι περαιτέρω τη δήλωση του νωρίτερα ότι: “Υπάρχει συλλογική ευθύνη. Ο κ. Τζανακόπουλος δεν μιλάει για πάρτι του αλλά εκ μέρους όλης της κυβέρνησης”. Ο κ.Τσακαλώτος απάντησε λοιπόν στον κ.Δένδια που είχε αναρωτηθεί εάν μόνο ο κ.Τζανακόπουλος εκπροσωπεί τη κυβέρνηση λέγοντας: “Στη φιλοσοφία η πρόταση ‘ο Χ κάνει το Α’ είναι διαφορετική από την πρόταση ‘μόνο ο Χ κάνει το Α’.

Ότι ο κ. Τζανακόπουλος αντιπροσωπεύει την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι μόνο ο κ. Τζανακόπουλος αντιπροσωπεύει την κυβέρνηση.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα