Lola Drayson. Χαμηλή…πτήση κι ρεκόρ για ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 333,271 χλμ./ώρα

Lola Drayson. Χαμηλή…πτήση κι ρεκόρ για ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 333,271 χλμ./ώρα

Η αλήθεια είναι ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στην σημερινή τους μορφή, δεν έχουν ούτε την ταχύτητα, ούτε την σπιρτάδα των βενζινοκίνητων. Όμως βλέποντας το ρεκόρ των 333,271 χλμ./ώρα της Lola Drayson, αυτό που μπορείς να πεις είναι ότι το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό.

Στις 15 Οκτωβρίου, η βρετανική ομάδα και ο οδηγός αγώνων Lord Paul Drayson, πέτυχαν ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 333.271 χλμ./ώρα, με ένα πρωτότυπο Lola Drayson.

Το νέο ρεκόρ έγινε στο Elvington Airfield στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας και αυτό που απομένει είναι η (τυπική όπως όλα δείχνουν) επικύρωση του ρεκόρ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό Drayson διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες με συνολική ιπποδύναμη περίπου 850 ίππων. Η ιπποδύναμη αυτή είναι υπερδιπλάσια της υψηλότερης απόδοσης που θα βρει κάποιος σε ένα Tesla Model S.

Μια τέτοια δύναμη είναι αρκετή για να ωθήσει το καταπράσινο αγωνιστικό αυτοκίνητα ώστε να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από θέση στάσης σε μόλις τρία δευτερόλεπτα.

Η Drayson Racing Technologies είχε την πρόθεση να δοκιμάσει την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, στην περίφημη Salt Flats Bonneville Utah, αλλά λόγω κακοκαιρίας το εγχείρημα ματαιώθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα