Αντισυνταγματικότητα του ‘κόφτη’ και του ‘υπερταμείου’ κατήγγειλε η αντιπολίτευση

Αντισυνταγματικότητα του ‘κόφτη’ και του ‘υπερταμείου’ κατήγγειλε η αντιπολίτευση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 8 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μίλησαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Στο Ταμείο δεν υπάγεται η δημόσια περιουσία του Δημοσίου απάντησε ο Παρασκευόπουλος. «Η εναλλακτική θα ήταν ή το Grexit ή οι θέσεις των δανειστών» είπε.

Τους τόνους κατά του πολυνομοσχεδίου ανέβασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια καταθέτοντας ένσταση αντισυνταγματικότητας για τις διατάξεις που αφορούν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον δημοσιονομικό διορθωτή (κόφτης). Τις αιτιάσεις απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι στο Ταμείο δεν εισάγεται η δημόσια περιουσία το Δημοσίου.

Την ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μίλησε για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Τόνισε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε Πινοσέτ τον Γιώργο Παπανδρέου για τις μνημονιακές πολιτικές του. «Αισθάνομαι ντροπή» είπε από την πλευρά του ο Θ. Φορτσάκης και διαμαρτυρήθηκε ότι «αναλαμβάνουν όλη την περιουσία μας οι ξένοι». Υποστήριξε επίσης ότι με τον κόφτη «προσβάλλεται βάναυσα το Σύνταγμα». Για αντισυνταγματικότητα έκαναν λόγο και οι εκπρόσωποι του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Αντίθετα το ΚΚΕ πήρε αποστάσεις από όλες τις πλευρές χαρακτηρίζοντας «υποκριτική» τη στάση τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.

Κατά της ένστασης επιχειρηματολόγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος απάντησε καταρχήν πολιτικά σημειώνοντας ότι «η εναλλακτική λύση έναντι όσων εισάγονται θα ήταν ή το Grexit ή η άκριτη αποδοχή των προτάσεων» των δανειστών. Επισήμανε επίσης ότι στο Ταμείο Αποκρατικοποίησης δεν εισάγεται η δημόσια περιουσία του Δημοσίου και ότι ο κόφτης δεν μεταβάλλει τον προϋπολογισμό.

Η ένσταση αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκε από τη Βουλή με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα