Έκοψαν την εκπομπή ‘υπερπαραγωγή’ της ΕΡΤ, κόστους 2.200€ ανά επεισόδιο

Έκοψαν την εκπομπή ‘υπερπαραγωγή’ της ΕΡΤ, κόστους 2.200€ ανά επεισόδιο

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την προβολή της απογευματινής εκπομπής, που θα στοιχίζει χιλιάδες ευρώ

Του Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη

Μετά την έντονη δυσθυμία του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππά, αποσύρεται η εκπομπή “Επί παντός” της Hope Films TV Productions που ενέκρινε το ΔΣ της κρατικής ραδιοτηλεόρασης κα ι προέβλεπε κόστος χιλιάδων ευρώ ανά επεισόδιο.

Οι αντιδράσεις έφτασαν ως το κτίριο της Αλέκου Πάντου, επειδή αν και μικτή παραγωγή θα κόστιζε στην ΕΡΤ 2.200 ευρώ ανά επεισόδιο, όταν η εσωτερικής παραγωγής ΕΡΤ εκπομπή “Εδώ που τα λέμε”, την οποία θα αντικαθιστούσε, είχε κόστος περίπου 20 ευρώ.

Μετά τις καταγγελίες της κίνησης Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΡΤ, το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός ΨΗΠΤΕ κάλεσε στου Μαξίμου το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ και τους εντεταλμένους συμβούλους της εταιρείας.

Από τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα μετά την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων ΕΡΤ, φαίνεται να είχε συμβεί σειρά παρατυπιών στη διαδικασία έγκρισης της εκπομπής, ενώ ετίθετο και ηθικό ζήτημα καθώς η Ανθή Τούμπη, εκ των μετόχων της εταιρείας που υπέβαλε την πρόταση, είναι μητέρα του διευθυντή του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ από την πλευρά της είχε απορρίψει τις καταγγελίες και είχε χαρακτηρίσει αβάσισμους τους χαρακτηρισμούς παραθέτοντας σειρά επιχειρημάτων και τονίζοντας ότι κάθε πράξη του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού αναρτάται στην Διαύγεια της ακριβώς για να υπάρχει διαφάνεια.

Μάλιστα, επικαλέστηκε τα ίδια ακριβώς έγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η κίνηση Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΡΤ, για να δείξει ότι ακολουθήθηκε η νομότυπη διαδικασία και να υπογραμμίσει ότι  άλλη πλευρά έκανε χρήση κατά το δοκούν.

Στη συνάντηση ο υπουργός εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το περιστατικό και παράλληλα την επιθυμία να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία Ηλεκτρονικού  Μητρώου Οπτικοακουστικών Παραγωγών ώστε να μην συμβούν  στο εξής  ανάλογα φαινόμενα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα