Βενιζέλος: Καλώ τον πρόεδρο της Βουλή να απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ως απαράδεκτη

Βενιζέλος: Καλώ τον πρόεδρο της Βουλή να απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας  του ΣΥΡΙΖΑ ως απαράδεκτη
συζήτηση για τους πλειστηριασμούς στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Όπως τόνισε η πρόταση δυσπιστίας δεν έχει ουσία αλλά επιχειρείται απλά να μπλοκαριστεί το νομοθετικά΄το έργο της κυβέρνησης

Απαράδεκτη σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να την απορρίψει.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Βενιζέλος ανέπτυξε την θέση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία, με βάση το Σύνταγμα πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί ξανά αν δεν παρέλθει εξάμηνο από την υποβολή προηγούμενης πρότασης δυσπιστίας.

«Το Σύνταγμα εγκατέστησε με το άρθρο 84 έναν φραγμό που αποτρέπει την καταστρατήγηση των προτάσεων δυσπιστίας κατά τρόπο που δεν είναι ουσιώδης αλλά έχει στόχο την παρεμπόδιση του κυβερνητικού έργου και της λειτουργίας της χώρας», είπε ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν χαρακτηρίζει απαράδεκτη την πρόταση δυσπιστίας επειδή φοβάται και αυτό διότι η αποψινή προγραμματισμένη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου έχει τα πολιτικά χαρακτηριστικά της πρότασης εμπιστοσύνης, διότι «αφορά την κεντρική κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής και η ψηφοφορία αυτή ήταν και είναι μια θεσμική ευκαιρία για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της Βουλής προς την κυβέρνηση».

Η κυβέρνηση δεν αποφεύγει τη σύγκρουση αλλά είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι υποχρεωμένη να στείλει μήνυμα σταθερότητας. Ταυτόχρονα ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πρότασή του καταστρατηγεί το Σύνταγμα και είπε ότι «υπάρχει πρόβλημα σεβασμού των θεσμών».

«Μπορείτε να διαφωνείτε με την κυβερνητική πολιτική, μπορείτε να αντιδράτε, μπορείτε να είστε και υβριστικοί αλλά δεν μπορείτε να παρεμποδίσετε τη λειτουργία της Βουλής και να υπονομεύσετε την εθνική προσπάθεια», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι η πρόταση κατατίθεται την ώρα που απαιτείται εθνική ενότητα και είναι μια πρόταση ανάξια των περιστάσεων. «Δυστυχώς για εσάς αλλά ευτυχώς για τον τόπο υπάρχει Σύνταγμα και Κυβέρνηση που έχει τη βούληση να γίνεται σεβαστό το Σύνταγμα. Ζητάμε από τον πρόεδρο της Βουλής να απορρίψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα