Ο Σπ. Λαμπρινίδης του PeoplePerHour στο Νews 247: Μπορούμε να στηριχτούμε στο μυαλό και την εκπαίδευση των νέων για να βγούμε από την κρίση

Ο Σπ. Λαμπρινίδης του PeoplePerHour στο Νews 247: Μπορούμε να στηριχτούμε στο μυαλό και την εκπαίδευση των νέων για να βγούμε από την κρίση

Ποιες ανάγκες καλύπτει η διαδικτυακή κοινότητα του PeoplePerHour, που "στήθηκε" από και δουλεύει με ελληνικά "χέρια". Τι δήλωσε στο NEWS 247 ο Head of Engineering του PPH για την υλοποίηση της αρχικής ιδέας και τη δυνατότητα να κάνει κανείς το όνειρό του στην Ελλάδα σήμερα

Για τη δημιουργία, τη λειτουργία και τη χρησιμότητα της διαδικτυακής κοινότητας που ολοκληρώνει εργασίες γρήγορα και με χαμηλό κόστος μίλησε ο Head of Engineering του PeoplePerHour, Σπύρος Λαμπρινίδης, στο NEWS 247.

O κ. Σπύρος Λαμπρινίδης, Head of Engineering του PPH, θα συμμετάσχει ως mentor στο Startup Weekend που διεξάγεται στο Impact HUB Athens από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτώβρη.

Δείτε το πρόγραμμα των ομιλιών του Startup Weekend.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε στο NEWS 247 o κ. Λαμπρινίδης:

Κύριε Λαμπρινίδη, ποιο είναι το αντικείμενο του PeoplePerHour; Πώς λειτουργεί και ποιες πρακτικές ανάγκες καλύπτει;

Το PeoplePerHour είναι μια διαδικτυακή κοινότητα αποτελούμενη από ταλαντούχα μέλη που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εξ’ αποστάσεως, με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι η πλέον έμπιστη πηγή όπου μπορείς να ολοκληρώσεις οποιαδήποτε εργασία χρειάζεσαι, γρήγορα, αξιόπιστα και με χαμηλό κόστος, από τον σχεδιασμό ενός λογότυπου μέχρι την κατασκευή ενός blog ή ένα video promo.

Πρακτικά, κάποια επιχείρηση που ψάχνει να ολοκληρώσει κάποια υπηρεσία, έρχεται στο PeoplePerHour και είτε αγοράζει την υπηρεσία αυτή απευθείας (hourlies) είτε την δημοσιεύει (post job), ώστε freelancers να την δουν και να στείλουν προσφορές.

Ποιο ήταν το όραμα πίσω από τη δημιουργία του; Πώς προέκυψε η ιδέα του PeoplePerHour και πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η υλοποίησή της;

Το όραμα πίσω από την δημιουργία του PeoplePerHour είναι, ότι κάθε άνθρωπος έχει κάποια ταλέντα τα οποία μπορεί να τα εξασκήσει και να τα προσφέρει ανά τον κόσμο. Για τις επιχειρήσεις, πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα γίνονται όλο και πιο ευέλικτες και θα επιδιώκουν την εύρεση άριστου ταλέντου παγκοσμίως με ευέλικτο και άμεσο τρόπο.

Η ιδέα προέκυψε από την πρώτη επιχείρηση που είχε ο ιδρυτής του PeoplePerHour, Ξένιος Θρασυβούλου, στην οποία είχε ανάγκη να ολοκληρώνει διάφορες εργασίες άμεσα και με συνέπεια.

Ως προς την υλοποίηση, ήταν πραγματικά δύσκολη, αλλά δεν πιστεύω να έχει υπάρξει startup που να μην έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες που στην αρχή φαίνονται ανυπέρβλητες.

Από πόσα άτομα αποτελείται η ομάδα του PeoplePerHour και πώς λειτουργεί σε διεθνές επίπεδο;

Το PeoplePerHour αποτελείται από 40 άτομα η πλειονότητα των οποίων είναι freelancers σε όλον τον κόσμο. Όλο το development, product, design και support γίνεται κυρίως από Έλληνες. Στο Λονδίνο και στην Αμερική όπου κατά βάση είναι η πελατειακή μας βάση, έχουμε εμπορικές λειτουργίες (marketing, finance, PR).

Πιστεύετε ότι υπάρχει μέλλον για την ανάπτυξη και προώθηση νέων τεχνολογιών, στην Ελλάδα σήμερα;

Υπάρχει τεράστιο μέλλον για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Από τις γνώσεις και το ταλέντο των ανθρώπων στην Ελλάδα έχει επωφεληθεί το PeoplePerHour και έχουμε φτιάξει ένα ανταγωνιστικό διαδικτυακό προϊόν παγκόσμιου βεληνεκούς.

Έχοντας εργαστεί με τεχνικούς από όλον τον κόσμο, πιστεύω ότι σε τεχνογνωσία δεν υστερούμε καθόλου. Η μόνη έλλειψη που υπάρχει είναι στην εμπειρία σε project μεγάλης κλίμακας, κάτι το οποίο σταδιακά θα διορθώνεται.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο τεχνολογικός τομέας μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό κρίκο στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα κυρίως διότι μπορούμε να στηριχθούμε στο μυαλό και την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων.

Έχετε ζήσει εκτός Ελλάδας, για αρκετά χρόνια, όμως επιστρέψατε για να κάνετε πράξη το όραμά σας. Τι θα συμβουλεύατε τους νέους σήμερα, που ελπίζουν σε μία καλύτερη “τύχη” στον εργασιακό τομέα;

Σίγουρα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα είναι δυσάρεστη και για πολλούς νέους φαίνεται αδιέξοδη.

Η συμβουλή μου είναι να μην σταματήσει κάποιος να μαθαίνει και να αναπτύσσει τις γνώσεις του. Να μην αφήσει τον εαυτό του να πάει σε συνέντευξη έχοντας μόνο ένα πτυχίο να δείξει. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει εθελοντική εργασία, πρέπει να εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Στον τεχνολογικό τομέα αυτό μπορεί αν συμβεί με συμμετοχή σε ανοιχτού λογισμικού project στα οποία μπορεί να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν.

Από την προσωπική σας εμπειρία, πόσο εύκολο είναι να κάνει κανείς πράξη το όνειρό του και να είναι επαγγελματικά ανεξάρτητος σε μία τόσο ρευστή οικονομικά περίοδο;

Πιστεύω πως για κάποιον που θέλει να το τολμήσει, όλες οι οικονομικές περίοδοι είναι καλές. Η σημερινή η οποία είναι αναμφισβήτητα δύσκολη, μπορεί να τοποθετεί μεγαλύτερα εμπόδια, αλλά κάθε περίοδο θέτει τα δικά της.

Επίσης να μην αμελήσουμε το γεγονός, ότι στην Ελλάδα της κρίσης, είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια υψηλού ρίσκου (venture capital) με χρήματα προς διάθεση καθώς και μια πολύ ενεργή τεχνολογική κοινότητα γύρω από τα startups.

Ακολουθήστε το PeoplePerHour στο Twitter

* Ο Σπύρος Λαμπρινίδης, Head of Engineering του PeoplePerHour θα συμμετέχει στο Startup Weekend που διεξάγεται στο Impact HUB Athens (Καραισκάκη 28, Ψυρρή).

Δείτε το πρόγραμμα του event αναλυτικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα