Οι δύο μουσικές παραστάσεις του Χρήστου Αντωνίου των Septicflesh

Οι δύο μουσικές παραστάσεις του Χρήστου Αντωνίου των Septicflesh

"Random gebaut keeps an eye on the module guide " και "Fosferatu". Δύο μουσικές παραστάσεις από τον Χρήστο Αντωνίου των Septicflesh

Ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Αντωνίου παρουσιάζει σε πρώτη Παγκόσμια πρεμιέρα, δύο προσωπικές του δουλειές το “Random gebaut keeps an eye on the module guide ” και το “Fosferatu”, προσεγγίζοντας τις έννοιες της αποκάλυψης, του αναδιπλώματος της ψυχής και της αποτίναξης της στατικής μορφής.

Σε ένα κόσμο που απο νωρίς μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε “φόρμες”, το “Random gebaut keeps an eye on the module guide ” και το “Fosferatu” , προσπαθούν να αποδείξουν οτι όταν το λόγο έχει η αλήθεια, καμία πεπερασμένη αισθητική δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί της.

RANDOM GEBAUT KEEPS AN EYE ON THE MODULE GUIDE

Η παράσταση αποτελείται απο δύο διαφορετικά έργα. Το πρώτο έργο με τίτλο “Random gebaut keeps an eye on the module guide ” γραμμένο για σόλο ντράμς με σολίστα τον Φώτη Βενάρντο ,μετεωρεί ανάμεσα στη σπουδή και στον πειραματισμό. Ο σολίστας προσεγγίζει ένα κατ’εξοχήν κρουστό όργανο ώς μελωδικό , αποκαλύπτοντας έτσι τον δυϊκό χαρακτήρα του drum kit. Άλλοτε με μπαγκέτες στα χέρια, άλλοτε μόνο με τα ίδια του τα χέρια, ο σολίστας μοιάζει να πρωτοσυστήνεται με το κρουστό όργανο και ταξιδεύει το κοινό σε εκείνα τα πρώιμα χρόνια που ο μουσικός έρχεται σε πρώτη επαφή με την μουσική.

Fosferatu

Το δεύτερο έργο με τίτλο “Fosferatu” γραμμένο για μέτζο-σοπράνο, μουσικό σύνολο 16 ατόμων και παιδική χορωδία επιχειρεί να αποτυπώσει μουσικά, την επώδυνη επώαση του φωτός μέσα στην μήτρα των πολλαπλών μορφών που το συνθέτουν..Μια αυτοπάλη των κβάντων μέσα στο κουκούλι που τα μεταμορφώνει στην οφθαλμαπάτη που οι άνθρωποι απλοικά ονόμασαν όραση. Η διάσημη ηλεκτομαγνητική ακτινοβολία- το απλό φώς που λούζει κάθε γωνιά του πλανήτη- σε μια ύστατη προσπάθεια να εξιλεωθεί για την συνεργειακή της δράση απέναντι σε κάθε ανόμιμα αυτού του κόσμου, αποφασίζει να βρεί τρόπο να επικοινωνήσει με έναν απο τους εραστές της, τον Μάξ Πλάνκ. Η ερωτική χημεία ,το δέσιμο και η σχέση που αποκτά ο διάσημος επιστήμονας με το αντικείμενο του ενδιαφέροντος του, κλείνουν το μάτι στις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις. Καθώς η προνύμφη αγωνίζεται μέσα στο κουκούλι της να πάρει μορφή ωρίμανσης αντιληπτή απο τον πατέρα της ,μια σειρά σπαραξικάρδιων αποκαλύψεων και απέλπισμένων προσπαθειών για επικοινωνία με τον έξω κόσμο μας υπενθυμίζει πως κάθε μορφή ένωσης εμπεριέχει εκατομμύρια θανάτους μέσα της.  

FOSFERATU
Music: Christos Antoniou
Text: Androniki Skoula
Soloist : Androniki Skoula
Conductor: George Aravidis
Hellenic Conservatory Children Choir
Conductor: Maria Xenidou
Choreography Daniel Lommel
Photography : Stella Mouzi
Flute : Othonas Gkogkas
Oboe : Kostas Giovanis
Bassoon : Giannis Euaggelatos
Horn : Giannia Gounaris
Trumpet : Dimitris Gkogkas
Percussion : Nikos Velentzas
Percussion : Eirini Aravidi
Piano : Alexandros Faris
Violin : Franz Shestani
Violia : Lindita Nina
Cello : Vangelis Nina
Double Bass : Mari Hasapi
Electric Violin : Charalampos Paritsis
Whistles : George Diamantopoulos

RANDOM GEBAUT KEEPS AN EYE ON THE MODULE GUIDE
Music: Christos Antoniou
Soloist : Fotis Benardo

 

Εδώ το Facebook Event

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα