Θεσμοθετούν διάλειμμα από τη δουλειά για σεξ

Θεσμοθετούν διάλειμμα από τη δουλειά για σεξ

Το εν λόγω μέτρο, αναμένεται, σύμφωνα με την πρόταση, να βελτιώσει την διάθεση των εργαζομένων και να αυξήσει τις γεννήσεις

Διάλειμμα από τη δουλειά όχι για φαγητό ή για κάπνισμα, ως είθισται, αλλά για σεξ ζητάει δημοτικός σύμβουλος πόλης της Σουηδίας, να θεσπιστεί.

Σύμφωνα με τον Περ Έρικ Μούσκος, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της χώρας, ο οποίος έκανε την πρόταση κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Οβερτορνέα, στη βόρεια Σουηδία, το διάλειμμα θα πρέπει να έχει διάρκεια μία ώρα και σ’ αυτό οι εργαζόμενοι θα μπορούν να πάνε στο σπίτι τους και να κάνουν σεξ.

Ο Μούσκος υποστηρίζει ότι τα διαλείμματα από τη δουλειά για σεξ θα βελτιώσουν την ψυχική κατάσταση των εργαζομένων και θα αυξήσουν τον αριθμό των γεννήσεων. Να σημειωθεί ότι πολλές εταιρίες στη χώρα επιχορηγούν συνδρομές σε γυμναστήριο ή επιτρέπουν σε εργαζομένους τους να αφήσουν για μια ώρα το πόστο τους και να πάνε για γυμναστική.

“Η τεκνοποιΐα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί”, δήλωσε στην εφημερίδα Aftonbladet, προσθέτοντας ότι “το σεξ είναι επίσης μια εξαιρετική μορφή άσκησης, με τεκμηριωμένη επίδραση στην ευημερία. Ο δήμος θα πρέπει να σκοτώσει δύο πουλιά με μια πέτρα και να ενθαρρύνει τους εργαζομένους να χρησιμοποιούν την ώρα του διαλείμματος για να πάνε στο σπίτι τους και να κάνουν σεξ με τον σύντροφό τους”.

“Πιστεύω ότι το σεξ είναι ένα σπάνιο αγαθό σε πολλές μακροχρόνιες σχέσεις. Η καθημερινή ζωή είναι αγχωτική και τα παιδιά είναι στο σπίτι. Αυτό το μέτρο θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευκαιρία για το ζευγάρι να έχει τον χρόνο του”,

Η σουηδική κυβέρνηση άρχισε πέρσι μια τριετή μελέτη προκειμένου να εξακριβωθεί αν οι σεξουαλικές ορέξεις των πολιτών φθίνουν. Ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δημόσιας Υγείας Γκάμπριελ Βίστρομ δήλωσε τότε ότι είναι καθήκον της κυβέρνησης να διερευνήσει κατά πόσο η σεξουαλική δραστηριότητα έχει μειωθεί λόγω προβλημάτων υγείας.

“Για την ακρίβεια, εάν οι κοινωνικές συνθήκες για ευχάριστη σεξουαλική ζωή επιδεινώνονται λόγω στρες ή προβλημάτων υγείας, τότε αυτό, από μόνο του, αποτελεί πολιτικό πρόβλημα”, είχε γράψει ο Βίκστρομ στην εφημερίδα Dagens Nyahter, ανακοινώνοντας την εν λόγω μελέτη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019.

Πηγή: Russia Today

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα