“Πόλεμος” στη Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ. LIVE η συζήτηση για το χαράτσι

“Πόλεμος” στη Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ. LIVE η συζήτηση για το χαράτσι
Έκτακτη ειδική συνεδρίαση την Παρασκεευή 11 Ιουλίου 2014, του Α' Θερινού Τμήματος της Βουλής για να αποφασίσει αν και εφόσον συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλει το Σύνταγμα, για να ανοίξει η Ολομέλεια και να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος για τη "Μικρή ΔΕΗ". Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά από πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία καταψηφίστηκε από όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και υπό τις έντονες αντιδράσεις τους. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Παρακολουθείστε σε απευθείας σύνδεση τη συζήτηση στο Γ Θερινό Τμήμα του ελληνικού κοινοβουλίου. Η αντικατάσταση των "ανταρτών" βουλευτών από αναπληρωματικούς είναι ο άσος στο μανίκι της κυβέρνησης (LIVE ΕΙΚΟΝΑ)

Σήμερα επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση τον “διορθωμένο” ΕΝΦΙΑ από τη Βουλή.

Πέρα της αντιπολίτευσης, η οποία δηλώνει σύσσωμη ότι θα καταψηφίσει την επίμαχη διάταξη, με αρνητική ψήφο απειλούν τόσο στελέχη της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία μάλιστα από χθες εξαπολύουν “βαρύ κατηγορώ” κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος υπεραμύνεται της τροπολογίας.

Το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ έχει προκαλέσει σοβαρούς εσωκομματικούς τριγμούς, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αντικαταστήσει τους βουλευτές, από τους οποίους αναμένεται αρνητική ψήφος, επικαλούμενη τη δυνατότητα που τους παρέχει η νομοθεσία για τα θερινά τμήματα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επιμένει να θέτει το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας του φόρου ακινήτων και η Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει με έμφαση ότι ο ΕΝΦΙΑ “έβγαλε τη μισή Ελλάδα από τα ρούχα της”.

Άλλοι βουλευτές, όπως ο Ιορδάνης Τζαμτζής και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εντείνουν τις παρεμβάσεις τους και αναδεικνύουν με ρεαλισμό το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην περιφέρεια.

Εξόφθαλμη αδικία χαρακτήρισε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, την Τετάρτη εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του να μην την ψηφίσει, κάτι που ωθεί τη Χαριλάου Τρικούπη στην αντικατάσταση του.

Ανάλογη στάση θα κρατήσει και ο Χρήστος Αηδόνης, που ανήκει στην ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη, ενώ η κυβέρνηση αντέτεινε ότι ο φόρος στην ακίνητη περιουσία είναι ένα μέτρο που ισχύει σε όλα τα σύγχρονα κράτη.

O Γιάννης Κουτσούκος του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για ανάγκη διορθωτικών αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ, σημειώνοντας: “Ερχόμαστε να κάνουμε αλλαγές που θα αντιμετωπίσουν μέρος των προβλημάτων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα