O Louis C.K. κέρδισε 50.000 δολάρια σε παιχνίδι γνώσεων. Γιατί είναι ο Louis C.K.

default image

O Louis C.K. κέρδισε 50.000 δολάρια σε τηλεπαιχνίδι και θα τα διαθέσει σε φιλανθρωπική οργάνωση που συλλέγει χρήματα για μια σχεδόν άγνωστη ασθένεια στον δυτικό κόσμο (Vids)

Ο Louis C.K. είναι ένας από τους σπουδαιότερους εν ενεργεία κωμικούς στον πλανήτη, κεφαλαιοποιώντας τη φήμη που έχει κερδίσει δικαίως από τα stand up comedy.

Αποτελεί άλλωστε έναν από τους πιο επιδραστικούς stand up comedians της εποχής του έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα στο είδος με το κοινωνικο-πολιτικό του χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό του.

Ο Louis C.K. εμφανίστηκε την Πέμπτη στο τηλεπαιχνίδι γνώσεων Jeopardy. Απέναντι του ήταν οι δημοσιογράφοι Kate Bouldaun του CNN και Jonathan Capehart της The Washington Post. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο κωμικός ήταν ο μεγάλος νικητής. Τα έσοδα που φτάνουν στα 50.000 δολάρια, θα διατεθούν από τον Louis C.K. στο Fistula Foundation που βοηθά γυναίκες από την Αφρική και την Ασία που πάσχουν από μαιευτικό συρίγγιο.

Όλη η εκπομπή παρακάτω:

Και το τρέιλερ:

Όπως μπορείτε να καταλάβετε το κοινό υποστήριζε αποκλειστικά και μόνο, τον Louis C.K.

Ο κωμικός επέλεξε μόνος του τον οργανισμό στον οποίο θα διατεθεί το ποσό για να γίνει γνωστή η ασθένεια αυτή στον κόσμο, όπως είπε.

Τα μαιευτικά συρίγγια είναι τραυματισμοί στον κόλπο και προκαλούνται κυρίως από παρατεταμένο ή δύσκολο τοκετό. Τα συρίγγια αυτά προκαλούν ακράτεια και οι γυναίκες συχνά δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις εξουθενωτικές σωματικές επιπτώσεις αλλά επίσης τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ντροπή που νιώθουν. Το μαιευτικό συρίγγιο που είναι πολύ σπάνιο στις ανεπτυγμένες χώρες, προκαλείται από την ελλειπή ιατρική φροντίδα πριν και μετά τη γέννα.

Συνήθως το μαιευτικό συρίγγιο συμβαίνει στις έφηβες που τεκνοποιούν και το ποσοστό θανάτου των παιδιών κατά τη γέννηση είναι πολύ μεγάλο.

Οι περισσότερες γυναίκες που πάσχουν από την εν λόγω ασθένεια, γέννησαν στο σπίτι τους και χωρίς την επίβλεψη ιατρού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πάνω από 2 εκατομμύρια γυναικών στον πλανήτη έχουν αντιμετωπίσει το εν λόγω πρόβλημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα