Ferrari. Ο Ντι Μοντετζέμολο πλήρωσε το μάρμαρο για την αποτυχία στην F1

Ferrari. Ο Ντι Μοντετζέμολο πλήρωσε το μάρμαρο για την αποτυχία στην F1

Δεν προκαλεί έκπληξη, η σημερινή ανακοίνωση του Λούκα Ντι Μοντετζέμολο, ότι αποχωρεί από την Ferrari μετά από 23 χρόνια. Το θέμα υπήρχε εδώ και μερικούς μήνες.

«Είναι το τέλος μιας εποχής. Αποφάσισα να αποχωρήσω από τη θέση του Προέδρου μετά από 23 υπέροχα χρόνια», ήταν τα πρώτα λόγια του Λούκα Ντι Μοντετζέμολο, με την ανακοίνωση της παραίτησής του.

Το αφεντικό της Ferrari θα παραδώσει τα ηνία στις 23 Οκτωβρίου, στον ισχυρό άνδρα του γκρουπ Fiat (αυτό ελέγχει την σκουντερία) Σέρτζο Μαρκιόνε. Oι σχέσεις των δύο ανδρών κάθε άλλο παρά καλές είναι. Ο Μαρκιόνε ουσιαστικά είχε προαναγγείλει την αποχώρηση του Λούκα Ντι Μοντετζέμολο, πριν μέρες. Ο τελευταίος, φέρεται να ενδιαφέρεται διακαώς να γίνει πρωθυπουργός στην Ιταλία. Το όνομά του είχε ακουστεί για τη θέση αυτή, πριν μερικούς μήνες.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, ο Ντι Μοντετζέμολο πρόσθεσε ακόμη:

« Αρχικά, να πω ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους της Ferrari στις εγκαταστάσεις, τα γραφεία, στις πίστες και σε όλα τα σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο. Είναι πραγματικά οι αρχιτέκτονες της ανάπτυξης της εταιρίας, έχουμε μαζί πολλές αξέχαστες νίκες. Θέλω να πω ένα μεγάλο αντίο και ευχαριστώ σε όλους τους τεχνικούς και εμπορικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι σκέψεις μου είναι στους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι πάντα μας στήριζαν με ενθουσιασμό, κυρίως στις πιο δύσκολες στιγμές μας. Ήταν μεγάλη μου τιμή που ήμουν στην ηγεσία. Η Ferrari μαζί με την οικογένεια μου ήταν τα δύο πιο σημαντικά πράγματα της ζωής μου ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα