Επίθεση Μαξίμου κατά της διαπλοκής

Επίθεση Μαξίμου κατά της διαπλοκής
ΒΟΥΛΗ:ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Eurokinissi

Στο «κόκκινο» αναμένεται να ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο σήμερα στη Βουλή με το επιτελείο του Μαξίμου να έχει ήδη ετοιμάσει το βασικό πλαίσιο για την μεσημεριανή ομιλία του πρωθυπουργού

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να κινηθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας  στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. «Όλοι οι σκελετοί θα βγουν από το ντουλάπι ενώπιον του κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού», τόνιζε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού στο NEWS 247 σε σχέση με την ομιλία του, καθώς αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.  «Θα κληθεί να απολογηθεί για έργα και ημέρες της ΝΔ που προσπαθούν να συγκαλύψουν, φωνάζοντας», συμπλήρωνε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν πως είναι μια πρώτη τάξεως ευκαιρία, σε συνέχεια της προηγούμενης συζήτησης για την παιδεία, ο πρωθυπουργός να φέρει για άλλη μια φορά σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θεωρούν πως ο πρόεδρος της ΝΔ έρχεται σε αμηχανία κάθε φορά που η συζήτηση κινείται στα θέματα αυτά.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε βουλευτή της πλειοψηφίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, θα χρησιμοποιήσει «όλα τα όπλα» και θα αναφερθεί στο σύνολο των ζητημάτων που φέρνουν σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση, μιλώντας, όπου χρειάζεται με «ονόματα και διευθύνσεις».

Ανάμεσα στα βασικά επιχειρήματα υπεράσπισης του νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου που δημιουργείται  θα είναι το «ταμείο» που έχει ήδη κάνει η κυβέρνηση από την πρώτη δόση των 4 υπερθεματιστών που φτάνουν τα 85 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο θα υπενθυμίσει πως παρά τα όσα ακούστηκαν, ακόμα και για χρησιμοποίηση των συγκεκριμένων χρημάτων υπό όρους από τους δανειστές, οι πόροι ήδη κατευθύνονται στα 15.000 παιδιά που θα φοιτήσουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και τις 12μηνες προσλήψεις στην Υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να «στριμώξει» για άλλη μια φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις προθέσεις του για τις τηλεοπτικές άδειες. Για το αν δηλαδή εξακολουθεί να υπόσχεται ότι θα επιστρέψει τα χρήματα στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών σε μια προσπάθεια να τον ταυτίσει με τα συμφέροντά τους.

Ειδική αναφορά αναμένεται να γίνει σε περιπτώσεις που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα όλο το προηγούμενο διάστημα και περιέχουν «οσμή» σκανδάλου και η  ΝΔ δεν θέλησε να πει κουβέντα (Κήρυκας Χανίων, λίστα Λαγκάρντ, Παπασταύρου, Siemens, φοροδιαφυγή), ενώ θεωρείται σίγουρο πως η συζήτηση αναμένεται να ανοίξει και στα θέματα της δικαιοσύνης και το ΣτΕ.

Στο «οπλοστάσιο» του Μαξίμου θα είναι και τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που φτάνουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδική αναφορά θα κάνει ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του στην οικονομία μιλώντας με στοιχεία για την σταθεροποίησή της, επισημαίνοντας την αποτυχία των σεναρίων της ΝΔ περί «αριστερής παρένθεσης». Στόχος με το κλείσιμο και της β΄ αξιολόγησης,  να μπει στις «ράγες» το ζήτημα του χρέους, η ένταξη στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης και η αλλαγή σελίδας μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων που θα αλλάξουν το κλίμα και θα βάλουν τέλος στην εκλογολογία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα